SENIOREN (1): DFC 2 laat het afweten (1-2)*Titel nu vrijwel buiten bereik

7 maart 2009 840x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SENIOREN (1): DFC 2 laat het afweten (1-2)*Titel nu vrijwel buiten bereik

DFC 2 bewees zichzelf vanmiddag een slechte dienst door thuis van middenmoter Pelikaan 4 met 1-2 te verliezen. Bij rust stond Het Tweede al met 0-2 achter. Door de nederlaag  vergooide het team van de coaches Johan Mol en Ronald van Pelt vrijwel z´n kansen op het kampioenschap en de daaraan verbonden promotie.


Het begin van het duel was volledig voor DFC. Pas na een kwartier begaf Pelikaan zich voor het eerst in de richting van het DFC-doel. Dat resulteerde in een vrije trap even buiten de zestien die fraai door doelman Melvin Jongeneel over de lat werd gewerkt. Het was een waarschuwing voor DFC 2 dat niettemin vijf minuten later op achterstand kwam na een snelle uitbrak.


DFC reageerde met een offensieve houding die resulteerde in diverse schoten waarvan de meeste overigens afketsten op de benen en ruggen van Pelikaan-verdedigers. Bovendien reageerde de keeper alert op inzetten van Jeroen Kleinhuis, Conan Wilhelmus en Sadik Karasahin. Pelikaan gaf daarna een sterk staaltje effectiviteit te zien want tien minuten voor rust kopte de ploeg bij een volgende spaarzame aanval de 0-2 binnen.


Na de hervatting probeerde DFC verwoed de aansluitingstreffer aan te tekenen. De aanvallen liepen evenwel te vaak door het midden – te weinig werd de Pelikaan-defensie via de vleugels opengetrokken. Toen DFC wel de vleugel zocht was het eindelijk prijs. Een voorzet van Mark Jongeneel werd bekwaam afgerond door Conan Wilhelmus: 1-2.


Ijverig op zoek naar de gelijkmaker vergat DFC coördinatie en snelheid in z´n acties te leggen. Ook het bekende greintje geluk ontbrak, zodat er geen wijziging meer kwam in de stand.


Opstelling DFC 2: Melvin Jongeneel, Mark Jongeneel, Jeroen Kleinhuis, Michael Nieboer, Tomas Nuyten, Danny Haksteen (46m Danny Kamp), Maarten Janssen, Ruben Schot (46m Willem Opmeer), Dennis Raaymakers, Conan Wilhelmus, Sadik Karasahin.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com