JEUGD: Knappe zege DFC B1 bij ongeslagen koploper GSC B1 (1-2)

31 maart 2009 947x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: Knappe zege DFC B1 bij ongeslagen koploper GSC B1 (1-2)

DFC B1 won dinsdagavond de topper bij de ongeslagen koploper GSC B1 met 1-2. De eindstand stond bij rust al op het bord.


Voor aanvang van het inhaalduel ging GSC in de Voorjaarscompetitie aan de leiding met de maximale  15 punten uit 5 wedstrijden. DFC begon de nieuwe competitie slecht, herstelde zich daarna knap maar moest tot dinsdag genoegen nemen met een positie in de bovenste helft van de middenmoot met 9 punten uit 4 duels.


In de Najaarscompetitie eind vorig jaar ontmoetten de ploegen elkaar ook al.  DFC leek toen lange tijd het kampioenschap te kunnen grijpen maar op de laatste speeldag ging GSC alsnog met de titel aan de haal. Dat gegeven maakte dinsdagavond bij DFC vanzelfsprekend revanchegevoelens los. Toch duurde het tot de 25ste minuut voordat Aaron Peres Maria na een fraaie solo-actie DFC op voorsprong kon zetten (0-1). Een paar minuten later drukte Mustafa Karasahin bij de tweede paal een mooie kopbal van Syaba Ighodaro over de doellijn (0-2). Toen even voor rust een DFC-verdediger uitgleed kon GSC de aansluitingstreffer aantekenen (1-2).


Na de hervatting kreeg DFC kansen om de voorsprong te vergroten. De beste kans was evenwel weggelegd voor GSC dat halverwege het tweede bedrijf een strafschop kreeg. De inzet vanaf de elfmeter werd echter fraai gestopt door DFC-doelman Mustafa Ozdal. Daarna was het weer DFC dat mogelijkheden kreeg. De teruggekeerde Chris Lucas had echter diverse malen geen geluk.


Door de zege heeft DFC met 12 uit 5 weer prima uitzicht op de bovenste plaats. GSC blijft nog wel bovenaan met 15 uit 6 maar qua verliespunten staan de rivalen weer gelijk.


*DFC C1 sloot een zware serie van drie wedstrijden tegen de topploegen dinsdagavond af met een uitbeurt tegen het sterke De Alblas C1, dat uiteindelijk met 9-0 won. DFC krijgt nu wat minder sterke tegenstanders en kan zodoende weer gaan denken aan het pakken van punten.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com