JEUGD (2): DFC A1 oogst bewondering in Tiel*Veilige posities weer in zicht

28 maart 2009 1335x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC A1 oogst bewondering in Tiel*Veilige posities weer in zicht

DFC A1 oogstte vanmiddag in Tiel terecht veel bewondering door de nummer drie van de ranglijst in de hoofdklasse B knap op 0-0 te houden. Door het verlies van De Zwerver A1 in Tilburg tegen SC ´t  Zand heeft DFC de veilige posities boven de bekende rode streep weer in zicht. Bovendien moet De Zwerver nog naar DFC. Dat gebeurt Paaszaterdag 11 april.


DFC toonde in Tiel zich qua veldspel in stijgende lijn te bevinden, waardoor ook het zelfvertrouwen aan kracht wint. Leider Fred Eland zei na afloop onder meer: ,,Alles stond redelijk goed. De inzet was uitstekend. Er werden nauwelijks kansen weggegeven´´.


Voor rust hield invaller-doelman Rambo Tekin (foto-inzet) met een fraaie redding de nul vast en kreeg Theole slechts één echte kans. Dat gebeurde kort voor rust. Het Tielse schot verdween evenwel over de lat. DFC had zelfs verrassend de leiding kunnen nemen. De knappe lob van Lutfullah Kilic die de keeper iets te ver voor zijn veste zag staan, miste het doel maar net.


Ook in  de tweede helft hield DFC de thuisploeg behoorlijk in bedwang. Met z´n lange spelers wist Theole alleen gevaarlijk te worden bij vrije trappen van net buiten de zestien. Rambo Tekin hield zijn heiligdom evenwel twee keer met een knappe reactie ongeschonden. Slechts eenmaal moest hij beroep doen op het geluk. Een Tielse inzet belandde toen op de lat.


Opstelling DFC A1: Rambo Tekin, Kevin Verstegen (50m Leon Raaymakers), Matthijs Jongeneel, Hikmet Uysal, Jonathan Dubbeldam, Volkan Mavili, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Ahman Dhondai, Musti Aynihan, (65m Askin Ciftci) Davey Bakker (60m Wilson Dongo).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com