JEUGD (2): Arbitrale misser nekt DFC A1 op psychologisch belangrijk moment

14 maart 2009 1059x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): Arbitrale misser nekt DFC A1 op psychologisch belangrijk moment

DFC A1 heeft nog zeven duels om aan degradatie uit de hoofdklasse B te ontsnappen. Onmogelijk is die loodzware opgave niet. Thuis tegen het Oosterhoutse SCO A1 liet de ploeg na rust weer aardige combinaties zien én een groeiend zelfvertrouwen.


Zoals bekend mocht het team eerder deze week een nieuwe trainer begroeten. Interim-coach Erwin Loos, drie jaar terug trainer van de B-jeugd, ontmoette zowel maandag als woensdag gemotiveerde spelers op de trainingen. Na afloop van het duel met SCO toonde hij zich niet ontevreden over de inzet van zijn ploeg en het in de eerste deel van het tweede bedrijf vertoonde veldspel. Het team is duidelijk weer groeiende.


Jammer derhalve dat DFC opnieuw met verlies werd geconfronteerd: 0-4 na een 0-2 ruststand. Dat de roodwitte revival niet een verdiende beloning kreeg was te wijten aan het bijzonder zwakke optreden van arbiter Soerdien uit Den Bosch. Die kampte het hele duel met een knieblessure waardoor zijn loopacties in aanmerking kwamen voor de kwalificatie strompelen. Kort na rust moest hij zelfs enkele minuten worden behandeld aan zijn blessure. De leidsman wilde echter niet toegeven aan de wetten van de logica om de wedstrijd te staken. Als gevolg daarvan verplichtte hij zichzelf de duels steeds op afstand te volgen waardoor hij op cruciale momenten vergat in te grijpen.


Voor DFC had dit de nare consequentie dat de arbiter kort na zijn blessure-behandeling verzuimde de bal op de stip te leggen toen de doorgebroken Ahman Dhondai binnen de zestien overduidelijk onreglementair werd gevloerd. De thuisploeg zat toen net lekker in haar vel en was hard op weg naar de psychologisch belangrijke aansluitingstreffer. In plaats van de verdiende mentale opsteker kreeg het groeiende zelfvertrouwen van de ploeg van Erwin Loos weer een kleine optater. SCO profiteerde daar maximaal van en liep in het slotkwartier uit van 0-2 naar een 0-4 einduitslag.


Overigens stonden de gasten al na een kwartier op 0-2 door wat dekkingsfoutjes in de DFC-defensie. Na een half uur hervond de thuisploeg haar ritme en nam ze het SCO-doel enkele malen onder vuur. Door de dadendrift kreeg SCO uitvalsmogelijkheden. Invaller-doelman Rambo Tekin onderscheidde zich in die fase met enkele knappe reddingen.


Na de hervatting leek DFC met redelijk verzorgd combinatiespel op weg naar een puntendeling. De zwakke arbiter bedierf evenwel op hét moment de revival. (Verslag Fred van Dongen)


Opstelling DFC A1: Rambo Tekin, Kevin Verstegen, Matthijs Jongeneel, Davey Bakker (63 m Ahman Dhondai), Jonathan Dubbeldam, Firat Kaynar, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Volkan Mavili, Askin Ciftci (46m Wilson Dongo), Musti Aynihan (80m Leon Raaymakers).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com