DFC – LEERDAM SPORT (4): De Pupil van de Week bleek vijftig jaar oud…

7 maart 2009 1712x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – LEERDAM SPORT (4): De Pupil van de Week bleek vijftig jaar oud…

,,Nou, ik ben benieuwd of ik vanavond voor nog meer verrassingen kom te staan´´, liet Martin van Wijngaarden zich na afloop van DFC – Leerdam Sport spontaan  in de bestuurskamer ontvallen. Hij beleefde vandaag een van de vreemdste en tevens leukste dagen uit zijn (sponsor)leven. De keurslager met zijn 50 levensjaren mocht zich onverwacht hullen in de rol van… Pupil van de Week.


Dat merkte Martin pas toen hij aan het begin van de spelerslunch, die zoals gebruikelijk aan het duel voorafging, in de commissiekamer werd uitgenodigd. Daar had DFC´s Teamleider Cees van Woerkom een enorme surprise voor Martin in petto: een wel erg ruim uitgevallen alternatief Pupil van de Week Shirt. Daarop prijkte aan de borstzijde de slagzin Veteraan van de Week en op de achterzijde het rugnummer 50.


Martin die heel veel DFC-activiteiten sponsort en daarbij niet kan nalaten ook het eerste te vertroetelen, bereikte december vorig jaar de Abram-gerechtigde leeftijd. Dat vroeg binnen de selectie natuurlijk om een stuntje, waarbij gedacht werd aan een waarderende grap rond een thuiswedstrijd van het eerste. Door alle afgelastingen kwam DFC 1 echter pas vandaag weer op eigen veld in actie en dat maakte de verrassing nog groter: veteraan Martin als Pupil van de Week.


Vanzelfsprekend moest de eregast volop het ritueel ondergaan dat behoort bij de rol van Pupil van de Week. Dat betekende onder meer deelnemen aan de warming-up, aftrap verrichten, in de dug-out plaatsnemen en na afloop gehuldigd worden in de bestuurskamer. Daar benadrukte Cees van Woerkom nogmaals het belang van trouwe supporters als Martin en sprak hij tevens waarderende woorden.


Voor het vermaarde DFC-schilderij kreeg de Pupil van Vijftig vervolgens de traditionele cadeautjes: de wedstrijdbal voorzien van de handtekeningen van spelers en begeleiders, en een heus DFC125-vaantje. (Tekst Fred van Dongen)


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com