DFC – LEERDAM SPORT (2): Dominant DFC pakt eerste zege na de winterstop

7 maart 2009 645x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – LEERDAM SPORT (2): Dominant DFC pakt eerste zege na de winterstop

Het heeft even geduurd, maar de eerste zege na de winterstop is binnen. Na de afstraffing bij Lekvogels en het gelijke spel bij Groot Ammers won DFC vandaag met duidelijke cijfers van Leerdam Sport ’55. Na een 2-0 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor de thuisclub.


Deze uitslag was nauwelijks geflatteerd te noemen. Met iets meer precisie was de score zelfs nog veel hoger opgelopen. Zeker als de gemiste strafschop van Davut Sahan in blessuretijd in aanmerking wordt genomen. In elk geval revancheerde DFC zich voor de mindere resultaten in de voorbije weken.


Het moet gezegd, Leerdam Sport ’55 was een gewillige tegenstander. Met slechts 10 punten uit 15 wedstrijden waren de Leerdammers bij voorbaat aan de Reeweg-Oost aan een vrijwel kansloze missie begonnen. Het was uitsluitend aan doelman Elmaci te danken, dat DFC al in de beginfase het duel niet openbrak. De sluitpost van Leerdam Sport ’55 reageerde met name uiterst bekwaam op pogingen van Stephan van Beusekom en Merijn van Groesen. Niet voor lang, want na 27 minuten was de ban toch gebroken. Ibo Karasahin vond en zocht Davut Sahan, die simpel de 1-0 aantekende. Vanaf dat moment speelde DFC een gewonnen wedstrijd.


Voor Leerdam Sport ’55 was het alleen zaak om de poorten zolang gesloten te houden, om een debacle te voorkomen. De meest schotvaardige ploeg uit de 4de klasse van het zaterdagvoetbal legde echter nauwelijks negen minuten later Leerdam Sport ’55 definitief op de pijnbank. Een vrije trap van Stephan van Beusekom belandde op de paal, maar vervolgens was het voor Ibo Karasahin een eenvoudige klus om de 2-0 binnen te schieten.


De aanvallende impulsen van de thuisclub, die slechts met drie verdedigers opereerde, leidde in de 60ste minuut tot de beslissing van de ongelijke strijd. Het was Maarten Zilverschoon, die van ruim 25 meter voor een vrije trap afdrukte en met behulp van Leerdam-doelman Elmaci de 3-0 in het net zag vliegen. De 4-0 van Robin Ramesar was vervolgens uitsluitend van statistische waarde, zo ook de tegentreffer van Pieter Maarten Hoekstra voor Leerdam Sport ’55.


DFC blijft door de negende overwinning van het seizoen in elk geval volop meedoen om het kampioenschap van de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal, met het sleutelduel volgende week tegen Streefkerk op het programma. (Verslag Peter de Roo) 


Opstelling DFC: Danny Peters; Davey Bommel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom; Robin Ramesar, Merijn van Groesen, Maarten Zilverschoon (74. Sabit Kayhan), Davut Sahan, Stephan van Beusekom; Ibo Karasahin, Marvin Hooplot (70. Sadik Karasahin).


DFC-Leerdam Sport ’55 4-1 (2-0). 27. Davut Sahan 1-0, 36. Ibo Karasahin 2-0, 60. Maarten Zilverschoon 3-0, 64. Robin Ramesar 4-0, 73. Pieter Maarten Hoekstra 4-1. Scheidsrechter: Berendsen (Oosterhout).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com