DC JEUGDBOKAAL (2): Oplevend DFC A1 vooral voor rust sprankelend

18 maart 2009 1016x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (2): Oplevend DFC A1 vooral voor rust sprankelend

Erwin Loos, de vorige week aangestelde interim-coach van DFC A1, heeft het eerste succesje binnen. ,,Wat kan een verandering van trainer in korte tijd een team veranderen´´, constateerde een opgetogen jeugdbestuurslid Peter Schot na het met 1-5 gewonnen duel bij GSC A1 om de populaire Dordt Centraal Jeugdbokaal.


,,Vanavond stond er een team in het veld dat sprankelend voetbal speelde; korte driehoekjes, snelle aanvallen over de flanken, goede verdediging en vooral plezier in het spel´´, aldus Schot die de wedstrijd als grensrechter volgde. Met name in de eerste helft dicteerde DFC het duel wat leidde tot een fraaie 0-4 ruststand.


Al na zeven minuten was het raak. Hikmet Uysal toverde een vrijetrap schitterend over de GSC-muur: 0-1. In de 15e minuut volgde Musti Aynihan met een prachtig schot: 0-2. Daarna was het de beurt aan Ahman Dhondai (foto-inzet) die in de 25e minuut de 0-3 aantekende. Tien minuten voor rust  maakte Volkan Mavili tegenstander GSC vervolgens kansloos met de 0-4.


Na de hervatting was de scherpte wat minder bij DFC. Door Erwin Loos werden in de loop van het tweede bedrijf ook de wisselspelers ingebracht Het was invaller Askin Ciftci die al snel voor 0-5 zorgde. Pas halverwege het tweede bedrijf  probeerde GSC wat druk richting het doel van DFC te zetten. Dat resulteerde in de 70ste minuut in de enige tegentreffer: 1-5.


DFC was tijdens de eerste helft vooral sterk in de omschakelingen. In de tweede helft werd er meer op de lange bal gespeeld die dan ook vaak direct terug kwam. Het opbouwen zoals in de eerste helft zorgde voor veel meer gevaar en doelpunten. Tijdens de competitiewedstrijd  van afgelopen zaterdag tegen SCO A1 was al een verandering waarneembaar in het spel.


Peter Schot: ,,De opkomst bij de training van maandag was honderd procent. De dingen waarop ze maandag hadden geoefend werden vanavond tot uitvoering gebracht en met resultaat. Als deze stijgende lijn voortgezet wordt kunnen we naar leuk en aantrekkelijk voetbal kijken. De trainer van vorig jaar Frank Zwakhals was vanavond ook aanwezig en kon een succesvol elftal zien dat weer speelde om te winnen´´, aldus Peter Schot.


Basisopstelling DFC A1: Rambo Tekin, Kevin Verstegen, Matthijs Jongeneel, Hikmet Uysal, Jonathan Dubbeldam (70m Davey Bakker), Wilson Andre Dongo (80m Leon Raaymakers), Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Ahman Dhondai, Musti Aynihan (50m Aaron Peres Maria), Volkan Mavili (46m Askin Ciftci).  


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com