4D (4): ´Voor het eerst sinds 1994 bovenaan´*Zaterdag wordt cruciale dag

14 maart 2009 1120x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (4): ´Voor het eerst sinds 1994 bovenaan´*Zaterdag wordt cruciale dag

,,In de eigen kantine kregen we na terugkomst te horen dat voor het eerst sinds 1994 weer een eerste team van DFC bovenaan staat in de competitie´´, vertelt teamleider Cees van Woerkom. ,,Dat is prachtig en terecht na zoveel jaar arbeid. Een mijlpaaltje mag je het wel noemen´´.


Ook trainer Laurens Gerlich vindt dat de ´jongens best trots mogen zijn´. Maar voegt hij er nuchter aan toe: ,,We hebben nog zes wedstrijden te gaan. Zaterdag als we het restant uitspelen van de gestaakte wedstrijd bij Arkel wordt een cruciale dag want die dag staan ook Streefkerk en Peursum tegenover elkaar´´.


Arkel tegen DFC werd medio september na 33 minuten bij 1-1 gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Arkel heeft zich inmiddels weer geschaard onder de titelkandidaten in de vierde klasse D. Indien het zaterdag wint, nadert het DFC tot op één punt.


Gerlich was tevreden over de tegen Streefkerk getoonde inzet. ,,Op basis van inzet hebben we eindelijk eens geluk gehad´´, oordeelde hij doelend op de late winnende goal van Robin Ramesar. Over het veldspel van zijn ploeg was hij minder te spreken. ,,We waren kennelijk wat te gespannen, onnauwkeurig in onze acties.´´


Teamleider Cees van Woerkom vond ook dat sprake was van een ´rommelig duel´. ,,Maar de jongens verdienen een compliment omdat ze zich na die ongelukkige 2-2 weer hebben opgepakt en tot de allerlaatste minuut zijn blijven strijden. Je moet dan ook nog een beetje geluk hebben en dat was deze keer eindelijk eens aan onze zijde. Voorgaande jaren liep je onder zulke omstandigheden nog wel eens tegen verlies aan´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com