4D (3): Tienmans Streefkerk maakte het DFC na rust nog knap lastig

14 maart 2009 960x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (3): Tienmans Streefkerk maakte het DFC na rust nog knap lastig

In het tweede bedrijf trok de scheidsrechter vrijwel alle aandacht naar zich toe met een serie merkwaardige beslissingen. Een slippertje van Coskun Altintas beschouwde hij vreemd genoeg als een terugspeelbal. De indirecte vrije trap vanaf de vijf meter leverde Streefkerk niets op omdat de edele delen van Merijn van Groesen de bal op de doellijn keerden waarmee deze de pijnlijkste redding uit zijn voetballoopbaan verrichtte.


Om te voorkomen dat het voortijdig knock-out zou gaan moest Streefkerk daarna enkele malen aan de noodrem trekken. Dat resulteerde binnen vijf minuten in twee gele kaarten voor een Streefkerk-speler zodat de thuisploeg met tien man verder moest. Eitje leek het toen voor DFC, dat zich daarin lelijk vergiste. Toen vervolgens de arbiter op Streefkerks appelleren een op de borst van Robin Ramesar gemikte inzet onterecht als opzettelijk hands beschouwde, kon Gert-jan Lagendijk vanaf elf meter de 2-2 aantekenen.


DFC raakte door die tegenslag behoorlijk de kluts kwijt en mocht Danny Peters diverse malen danken voor diens uitstekende reddingen. Het duel leek zodoende op en puntendeling af te stevenen totdat de zoveelste overtreding van de thuisploeg in de 91ste resulteerde in een vrije trap net buiten de zestien. Die werd tot dolle vreugde van heel DFC door Robin Ramesar in twee korte termijnen omgetoverd tot de winnende treffer met als extra bonus de koppositie in de vierde klasse D. (Verslag Fred van Dongen)


Scoreverloop: 2m Gert-jan Lagendijk 1-0, 5m Maarten Zilverschoon 1-1, 7m Merijn van Groesen 1-2, 70m Gert-jan Lagendijk (strafschop) 2-2, 90+1m Robin Ramesar 2-3.


Opstelling DFC: Danny Peters, Davey Bommel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Maarten Zilverschoon (60m Mark Jongeneel), Merijn van Groesen, Davut Sahan (55m Coskun Altintas), Robin Ramesar, Stephan van Beusekom, Marvin Hooplot, Ibo Karasahin (80m Sadik Karasahin).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com