4D (2): Superontlading bij DFC na winnende treffer in de blessuretijd

14 maart 2009 961x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): Superontlading bij DFC na winnende treffer in de blessuretijd

De ontlading was haast explosief toen in de 91ste minuut Robin Ramesar namens DFC zijn vrije trap vanaf de zestien op de paal zag stukslaan waarna in de ontstane scrimmage de bal alsnog via een Streefkerks been in het doel verdween. Robin, die de geblesseerde Louisiano Trinidad als aanvoerder verving, liet zich vervolgens gedwee het gebruikelijke vreugde-ceremonieel ondergaan met al zijn teamgenoten en de ´bank ´ als dolgelukkige feestvierders om hem heen.


De 2-3 betekende een spectaculair slot van een zinderend duel dat de zenuwen van menig toeschouwer zwaar op de proef stelde. Uiteindelijk greep DFC verdiend de volle buit, hoorde het na afloop dat Peursum tegen EBOH was blijven steken op 1-1 en kon het zich voor het eerst dit seizoen koploper noemen.


DFC koos vanmiddag wel een moeilijke route naar de troonsbestijging. Leverde het heenduel in het najaar in Dordrecht als een waar spektakel op (DFC won met 4-3 na een 1-3 achterstand), de wedstrijd van vanmiddag was zo mogelijk nog spannender. Al na twee minuten leek vertwijfeling zich meester te maken van de roodwitte bank toen Gert-jan Lagendijk Streefkerk na een dekkingsfout op een zeer vroege voorsprong zette (1-0). Vreemd genoeg kende die vroege tegentreffer een heilzame werking op de ploeg van trainer Laurens Gerlich. Drie minuten later al kegelde Maarten Zilverschoon een vrije trap van even buiten de zestien onhoudbaar in de bovenhoek (1-1) en nog geen twee minuten daarna kon DFC zelfs een voorsprong koesteren. Slimme Merijn van Groesen zag na wat wanorde in de Streefkerk-verdediging de keeper wel erg ver van zijn heiligdom staan en plaatste de bal vanaf zo´n 35 meter met de precisie van een Zwitsers uurwerk in de benedenhoek:1-2.


Drie treffers in de eerste zeven minuten; smulwerk voor de neutrale toeschouwers. En die zouden nog meer aan hun trekken komen. Het roodwitte middenveld verwaarloosde af en toe z´n defensieve taken. De offensieve dadendrang resulteerde in kansen voor de vaardige spitsen Marvin Hooplot en Ibo Karasahin, tegen wie Streefkerk zich slechts met pittige overtredingen kon verweren. Maar ook Streefkerk kreeg zo zijn mogelijkheden. DFC mocht blij zijn dat doelman Danny Peters weer in bloedvorm stak en op het ene kansloze moment op de doellijn succesvolle assistentie kreeg van Davut Sahan.


*Vervolg zie 4D (3): Tienmans Streefkerk maakte het DFC na rust nog knap lastig


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com