4D (2): DFC ziet sterk optreden beloond met terechte zege op concurrent Arkel

21 maart 2009 723x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): DFC ziet sterk optreden beloond met terechte zege op concurrent Arkel

Wat in september een gewoon duel leek, kreeg vanmiddag de kwalificatie topper. Arkel en DFC voltooiden vanmiddag hun destijds in de 33ste minuut bij 1-1 wegens een blessure van de scheidsrechter gestaakte wedstrijd.


De belangen tijdens het restant waren groot. DFC stond voor de taak z´n leiderspositie waar te maken en te consolideren, voor Arkel was het de laatste kans om mee te strijden om het kampioenschap. Uiteindelijk trok een sterk spelend DFC aan het langste eind en terecht.


De eerste twaalf minuten van vanmiddag leverden twee goals op. Arkel nam uit een uitval een verrassende voorsprong en bracht DFC zo even aan het schrikken. Gelukkig sloeg de formatie van trainer Laurens Gerlich en teamleider Cees van Woerkom razendsnel terug. Een afstandsschot van Marvin Hooplot belandde via de onderkant lat terug in het veld waar Ibo Karasahin attent klaar stond voor de 2-2. Onduidelijk bleef of de inzet van Marvin al over de lijn was, maar Ibo nam hoe dan ook terecht het zekere voor het onzekere.


Na het reguliere kwartier pauze begon DFC sterk aan het tweede bedrijf. De inzet was over de hele linie voorbeeldig en de combinaties leverden diverse kansen op. Zo verscheen Ibo Karasahin overigens zonder succes twee maal vrij voor de Arkel-doelman, die ook met enkele venijnige afstandsschoten behoorlijk op de proef werd gesteld.


Na een kwartier ondernam Maarten Zilverschoon een fraaie actie waarbij hij met enkele mooie schijnbewegingen wanorde schiep in de Arkel-defensie. Die wist uiteindelijk met niets anders te reageren dan een zware overtreding binnen de zestien. Marvin Hooplot toonde zich vervolgens vanaf de elfmeter een koele afronder (2-3). Maarten moest zich overigens na de overtreding laten vervangen door Coskun Altintas.


Daarna brak een rode fase aan. Eerst werd een Arkel-speler met twee maal geel uit het veld gestuurd en nog geen vijf minuten later zag DFC’s Dennis Raaymakers vanwege een onhandige reactie eveneens rood. Met tien tegen tien verving Gerlich Davut Sahan door verdediger Davey Bommel om zo een extra slot te zetten op de achterdeur. In de slotfase perste Arkel er nog een offensief uit wat resulteerde in een regen aan hoekschoppen. Met sterke koppers in de verdediging als Marco van Woerkom en Mark Jongeneel wist DFC de Arkelse aanvalsgolf knap te ontregelen als was het langs de lijn wel ‘even behoorlijk billenknijpen’, zoals Cees van Woerkom het noemde.


Opstelling DFC: Danny Peters, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Dennis Raaymakers, Robin Ramesar, Merijn van Groesen, Davut Sahan (75m Davey Bommel), Maarten Zilverschoon (60m Coskun Altintas), Ibo Karasahin (85m Stephan van Beusekom), Marvin Hooplot.


*Dinsdagavond 24 maart a.s. speelt DFC een oefenwedstrijd bij Alblasserdam, de koploper in de tweede klas zaterdag. Aanvang acht uur.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com