RESERVES (2): Het Derde wint*Voor het eerst in jaren weer DFC-team bovenaan

28 februari 2009 706x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor RESERVES (2): Het Derde wint*Voor het eerst in jaren weer DFC-team bovenaan

Na lang knokken is het een feit. DFC 3 staat boven aan de ranglijst in de vijfde klasse. De enige concurrent, Groote Lindt, speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Heerjansdam en DFC3 won zijn uitwedstrijd bij Rijsoord 6 met 1-5.


Dankzij de prima prestaties van Het derde staat voor het eerst sinds jaren weer een DFC-seniorenteam bovenaan een competitieranglijst, meldt onze verslaggever Wessel Sleeking trots. Hij zag vanmiddag Rifat, Maarten, Mesut, Dennis en Ayan voor DFC scoren.


DFC 3 speelde in de eerste helft niet groots maar ging rusten met een 1-3 voorsprong. Vroeg in de wedstrijd kwam DFC na een groot misverstand in de verdediging nog met 1-0 achter. Nadat iedereen ‘goed stond’ duurde het niet lang voordat de gelijkmaker in het netje lag. Rijsoord onderscheidde zich door zich ruw en onsportief spel wat voor veel irritatie zorgde bij de mannen van DFC3. De ietwat onduidelijk leidende scheidsrechter wekte verbazing met zijn beslissingen.


Een kwartier voor rust was het DFC wat op een 1-2 voorsprong kwam na een goed uitgevoerde vrije trap van Robbie Korn. Hij legde de bal precies op het hoofd van één van de aanvallers van DFC. Net voor rust was het Rifat die goed doorging ondanks een zeer harde aanslag van één van de verdedigers van Rijsoord. Hij schoot de bal langs de keeper 1-3 ruststand.   


Na de thee kwamen de mannen van Het Derde gemotiveerd uit de kleedkamer. Het was tot iedereen doorgedrongen dat Groote Lindt punten had verloren en dat de overwinning dus zeer welkom was. Er werd voor elkaar gestreden en achterin werd niks meer weg gegeven.


De mooiste treffer kwam op naam van Mesut. Van ruim 25 meter ramde hij de bal vanuit een vrije trap precies in de linker kruising van het doel. De keeper van Rijsoord hoorde de bal alleen maar langskomen. Rijsoord beperkte zich in de tweede helft tot het raken van de tegenstander waar het maar kon en had niet de intentie om nog maar iets van de wedstrijd te maken.
Met 1 punt voor op concurrent Groote Lindt moeten de mannen van DFC 3 de laatste 9 wedstrijden tot een goed einde zien te brengen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com