Nar Veure mét veel jeugd prominent aanwezig tijdens Dordtse Carnavalsoptocht

19 februari 2009 1240x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Nar Veure mét veel jeugd prominent aanwezig tijdens Dordtse Carnavalsoptocht

DFC´s vermaarde carnavalsgilde Nar Veure was zaterdag weer prominent aanwezig tijdens de Dordtse Carnavalsoptocht.


Het prinselijk gezelschap onder aanvoering van Prins Krommediek XIX, de Raad van Elf, leden van hofkapel Bar Gebeure en andere fans vermaakten het publiek vanaf zonder meer de langste wagen van de stoet.´Aan boord´ van het Roodwitte Carnavalsvehikel bevond zich ook een groot aantal jeugdleden van DFC, uiteraard in carnavaleske uitdossing. Zie bijgaande foto´s gemaakt door Anneke van Es.


De stoet vertrok vanaf het Energiehuis aan de Noordendijk en eindigde hartje stad op het Schefferplein. Langs de route kreeg het Nar Veure-gezelschap veel waardering en bewondering van diverse DFC´ers.


Vrijdagavond was het Dordtse Stadscarnaval begonnen met de Merwekrabbers Revue in Kunstmin. DFC levert dit jaar vanzelfsprekend weer een belangrijke bijdrage aan de stadspret via het eigen carnavalsgilde Nar Veure. Dat organiseerde bijvoorbeeld zaterdagavond in eendrachtige samenwerking met De Schenkeltrappers (EBOH) het traditionele Narretrappersbal in het Drechtwerk-gebouw. Het carnaval duurt tot en met dinsdag. Zie ook www.narveure.nl


*Vanwege het carnaval werd er dit weekeinde niet gevoetbald in het district Zuid I van de KNVB waartoe DFC behoort.


**Voor door Nar Veure´s hoffotograaf Bram Apon gemaakt beeldmateriaal van onder meer de Carnavalsoptocht en het Narretrappersbal zie de link http://narveure.mijnalbums.nl/


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com