DFC B1 deelt in Schiedam op kunstgras de punten met Excelsior´20 B1: 3-3

11 februari 2009 1620x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC B1 deelt in Schiedam op kunstgras de punten met Excelsior´20 B1: 3-3

Eindelijk na twee maanden kwam DFC B1 deze week weer eens in actie tijdens een wedstrijd. In Schiedam werd aangetreden bij eersteklasser Excelsior ’20 B1 als onderdeel van de speciale Nederlaagserie van deze vereniging. Eerder won Excelsior´20 voor dit toernooi van het Haagse VCS.


DFC-leider Johan van Ammelrooy vertelt: ,,Al onze jongens waren aanwezig. Met vier auto´s vertrokken we naar Schiedam. Echter door een file kwamen twee wagens (met de kleding) pas 15 minuten voor aanvang aan, zodat onze warming-up slechts vijf minuten duurde´´. Het weer werkte ook al niet mee aan de warming-up. ,,Constant regen met af en toe natte sneeuw plus een straffe wind op een overigens heerlijk spelend kunstgrasveld. ´´


Excelsior begon met snelle aanvallen over de flank. Na een kleine correctie in de posities in de achterste linie schakelde DFC de snelle aanvallers van de tegenstander uit. Maar die hadden dat ook door en vielen terug naar het middenveld. Na een kwartier zette DFC een snelle aanval over de flank op, die door Merveil Lengo werd afgerond (0-1). Kort daarop lobde Aaron Peres Maria opnieuw na een snelle aanval de 0-2 over de keeper van Excelsior´20. De thuisploeg maakte de achterstand ongedaan met twee afstandsschoten daarbij geholpen door de straffe rugwind: 2-2.


Na de rust gingen beide partijen gelijk op, waarbij Excelsior goed was in de opbouw maar DFC sterker was in de persoonlijke duels. Na driekwart wedstrijd nam de thuisploeg voor het eerst de leiding (3-2). ,,Onze keeper Musti Ozdal wist met enkele zeer goede reddingen het doel verder schoon te houden.´´ In de slotfase had DFC nog energie genoeg voor diverse aanvallen. Na een pass vanuit de achterhoede die door Syaba Ighodaro knap werd doorgekopt passeerde Emre Ozdal eerst de laatste verdedigers en daarna de keeper om de eindstand op 3-3 te brengen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com