Bondsridder Jan van der Linden (86) overleden*Maandag crematie in Dordrecht

20 februari 2009 1073x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bondsridder Jan van der Linden (86) overleden*Maandag crematie in Dordrecht

Op  86-jarige leeftijd is donderdag Jan Cornelis van der Linden (foto) in zijn woonplaats Dordrecht overleden. Van der Linden is jarenlang actief geweest binnen DFC onder meer in het jeugdbestuur.


Door zijn kennis en kunde belandde hij in de tweede helft van de vorige eeuw in het bestuur van de toenmalige afdeling Dordrecht van de KNVB. Ook daar hield hij zich onder meer bezig met jeugdzaken. Tevens was hij jarenlang Afgevaardigde Amateurvoetbal (lid van het KNVB-voetbalparlement). Vanwege zijn verdiensten voor de voetbalsport in het algemeen werd Jan van der Linden in 1993 benoemd tot Bondsridder van de KNVB.


Jan van der Linden, die de laatste jaren regelmatig bij officiële gelegenheden van ´zijn geliefde club´ DFC was te vinden, was ook Drager van de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele maatschappelijke verdiensten. Vorig jaar was hij nog aanwezig bij diverse evenementen rond de viering van het 125-jarige bestaan van de Dordrechtsche Football-Club.


Komende maandag 23 februari vindt de crematieplechtigheid plaats in de Nassauzaal van het uitvaartcentrum voor Dordrecht en Omstreken aan de Nassauweg in Dordrecht, naast crematorium De Essenhof. Aanvang 12.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com