4D (2): Verdedigend ijzersterk DFC krijgt geen loon naar werken

28 februari 2009 1408x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): Verdedigend ijzersterk DFC krijgt geen loon naar werken

DFC verdiende vandaag de volle buit maar bleef helaas bij concurrent Groot Ammers steken op een doelpuntloos gelijkspel. Bij winst zou de brigade van trainer Laurens Gerlich de koppositie in de vierde klasse D hebben overgenomen van Peursum dat stevig onderuit ging bij het verrassende Lekvogels (4-1).


De organisatie stak vanmiddag goed in elkaar bij DFC dat in tegenstelling tot twee weken geleden weer vechtlust en inzet toonde. Vooral verdedigend acteerde DFC uitstekend. Groot Ammers werd niet één reële kans gegund, zodat doelman Danny Peters alleen bij wat terugspeelballen in actie hoefde te komen. Die relatieve rust had hij vooral te danken aan de drie mannen voor hem: Marcel van Nes, Marco van Woerkom en Davey Bommel. Ze vormden een soort ijzeren gordijn dat ondoordringbaar bleek.


Het eerste bedrijf gaf een gelijkopgaand duel te zien met nul kansen voor Groot Ammers en slechts halve mogelijkheden voor de bezoekers. Na de hervatting domineerde DFC het spel en stak Groot Ammers vooral in de defensieve rol. Het leverde DFC wat mogelijkheden op waarbij het bekende tikkeltje geluk net ontbrak.


Tien minuten voor tijd leek na een vloeiende combinatie invaller Marvin Hooplot op weg naar de openingsgoal. Hij werd echter net buiten de zestien onreglementair gestopt wat Groot Ammers een terechte rode kaart en DFC slechts een vrije trap opleverde, die onverzilverd bleef. Het bleef zodoende 0-0.


Opstelling DFC: Danny Peters, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Davey Bommel, Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Sabit Kayhan (15 m Marvin Hooplot), Louisiano Trinidad, Stephan van Beusekom (80 m Lutfullah Kilic), Ibo Karasahin, Maarten Zilverschoon. Wissels niet ingezet: Koen van Torenburg, Aaron Peres Maria, Dennis Raaymakers.


Bijzonderheden: Sabit Kayhan viel ziek uit. Dennis Raaymakers nam ondanks dat hij zich ziek voelde toch plaats op de bank. Mark Jongeneel was geschorst na twee gele kaarten twee weken terug bij Lekvogels. Davut Sahan, Coskun Altintas en Sadik Karasahin ontbraken wegen privé-verplichtingen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com