4D (2): DFC ziet overname koppositie mislukken door slap en rommelig spel

14 februari 2009 827x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): DFC ziet overname koppositie mislukken door slap en rommelig spel

Na bijna twee maanden stilstand probeerde DFC vanmiddag tevergeefs de winnende draad van de slotmaanden van vorig jaar door te trekken. Het treffen bij middenmoter Lekvogels eindigde in een regelrechte ramp. Door zwak spel werd kansloos verloren met 5-1. De lat en enkele knappe noodingrepen in de eigen vijfmeter van onder andere Jeroen Kleinhuis voorkwamen desastreuzere cijfers.


De verwachtingen in het roodwitte kamp lagen kort voor aanvang hoog. Koploper Peursum zag z´n uitbeurt bij Streefkerk immers afgelast worden waardoor bij winst DFC in puntental en aantal wedstrijden op gelijke hoogte zou komen met Peursum en die ploeg op doelsaldo van de troon zou stoten. Het bleek een droombeeld.


Van begin af aan liep het voor geen meter bij DFC. Op het middenveld stonden regelmatig te veel spelers geposteerd die door gebrek aan onderlinge communicatie taken versloften en zo de verdedigers met de haast onmogelijke taak opscheepten defensieve gaten te dichten. Uit zo´n onbevredigende situatie kon Ron van Kippersluis na zo´n 20 minuten ongehinderd 1-0 binnenkoppen.


DFC vond amper een gevat antwoord en kwam na een half uur op verdere achterstand toen Cornelis ´t Lam uit een identieke situatie als bij de eerste goal met het hoofd voor 2-0 zorgde. DFC-trainer Laurens Gerlich reageerde met het inbrengen van aanvaller Ibo Karasahin voor middenvelder Stephan van Beusekom. Met een driemans frontlinie probeerde Gerlich het tij te keren. Maar meer dan een afstandsschot van Davut Sahan dat bekwaam door de Lexmondse doelman werd gekeerd, leverde de strategiewijziging voor rust niet op.


Na de hervatting mikte DFC terecht op een snelle aansluitingstreffer. Toen die uitbleef probeerde Gerlich het met een extra schepje aanvalskracht door spits Sadik Karasahin in te brengen voor Merijn van Groesen. Die strijdwijze leverde evenmin resultaat op omdat tempo en zuiverheid bleven ontbreken. Bovendien zette DFC zo gedwongen de achterdeur wagenwijd open wat resulteerde in levensgevaarlijke situaties waarvan de schade dankzij wat mazzel beperkt bleef tot counter-treffers van Herman Bikker (3-0) en opnieuw Ron van Kippersluis (4-0). Ondertussen kreeg DFC´s Mark Jongeneel zijn wel erg makkelijk uitgedeelde tweede gele kaart zodat DFC in het slotkwartier met tien man stond.


Hoewel Ibo Karasahin na DFC´s enige vlotte aanval van de middag op voorzet van broer  Sadik de troosttreffer aantekende (4-1), bleek de strijd verloren. Vlak voor tijd bepaalde Ron van Kippersluis uit een hoekschop de eindstand op 5-1. DFC had de leiderspositie in de vierde klasse D in zicht maar strandde in Lexmond door slap en rommelig spel.


Opstelling DFC: Danny Peters, Mark Jongeneel, Jeroen Kleinhuis, Marco van Woerkom, Merijn van Groesen (60m Sadik Karasahin), Louisiano Trinidad, Robin Ramesar, Maarten Zilverschoon, Stephan van Beusekom (30m Ibo Karasahin), Davut Sahan en Coskun Altintas. Wissels niet gebruikt: Koen van Torenburg, Davey Bommel.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com