NIEUWJAARSSESSIE2009 (1): Geslaagde combi van modern en traditioneel

5 januari 2009 685x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NIEUWJAARSSESSIE2009 (1): Geslaagde combi van modern en traditioneel

De Nieuwjaarsbijeenkomst van DFC van vanmiddag kende een enigszins veranderde opzet. Niet zo verwonderlijk nu de club sinds enkele weken over twee nieuwe voorzitters beschikt. Eigentijdse live muziek, geen verbale overdaad, een ongedwongen sfeertje en een hartverwarmende voorwedstrijd op een goed bespeelbaar veld bij één graad boven nul en een ijzige wind. De opkomst was goed te noemen met opvallend veel twintigers, dertigers en veertigers. Stropdassen bleken schaars.


Zoals het een goed duovoorzitter betaamt hielden Ger Hüsen en Henk Nieboer op dynamische wijze een soort tweespraak. Daarin namen ze op vlotte, relativerende en humoristische wijze het voor DFC bijzondere jaar 2008 door. Per slot vierde DFC vorig jaar het 125-jarig bestaan op een per traditie waardige en ook moderne manier met voor elk wat wils.


Over het verwachtingspatroon in het nieuwe jaar waren de voorzitters ook heel duidelijk. Verwijzend naar de competitiestanden van de diverse teams sluiten ze de nodige kampioensfeestjes niet uit. En dat sluit weer naadloos aan op de ambitie van de duovoorzitter: DFC in drie jaar terug te brengen in de tweede klas.


Nieuwe opzet of niet, de Nieuwjaarsbijeenkomst werd op traditionele wijze afgesloten met het massaal zingen van het clublied met als zanger-voorganger Jan Schuurman en Kees Schriek aan de klank-toetsen. Dit waardige slot onderstreepte nogmaals de filosofie van de 125-jarige: modern en traditioneel.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com