DE TUSSENSTAND (1): ´Vooruitzichten voor DFC 1 zijn veelbelovend´

27 januari 2009 1451x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DE TUSSENSTAND (1): ´Vooruitzichten voor DFC 1 zijn veelbelovend´

Het is rustig op de amateurvelden. De winterstop duurt nog tot medio januari. Op zaterdag de 17de van de eerste maand van het nieuwe jaar mogen diverse DFC-teams weer aan de bak. De KNVB heeft voor die dag een inhaalronde geprogrammeerd. Het eerste probeert dan opnieuw de in september gestaakte wedstrijd uit bij Arkel uit te spelen. Zoals bekend stond het na 37 minuten 1-1 toen de scheidsrechter wegens een blessure de handdoek in de ring moest gooien en zo een voortijdig eind kwam aan deze voor de titelstrijd in de vierde klasse D niet onbelangrijke wedstrijd.


Hoe draait DFC tot nu toe in de competitie en wat zijn de vooruitzichten in het nieuwe jaar? Voetbalverslaggever Peter de Roo maakt speciaal voor de website de voorlopige roodwitte balans op. Zijn conclusie: ´De vooruitzichten zijn veelbelovend´


DFC staat er tijdens de winterstop in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal een stuk beter voor dan precies een jaar geleden. Een prijs is weliswaar nog niet veroverd, maar de vooruitzichten zijn veel belovend. Ter herinnering: ook in de vorige competitie kwam de beloning in de tweede helft van het seizoen, in de vorm van de derde periodetitel.


De kans dat dit staaltje wordt herhaald, is ook deze keer niet ondenkbaar. Samen met Streefkerk is DFC namelijk de belangrijkste gegadigde om direct na de winterstop het tweede tussentijdse kampioenschap in de wacht te slepen. Met de wedstrijden tegen Groot Ammers (uit) en Noordeloos (thuis) zijn er zondermeer reële mogelijkheden.


Nog belangrijker is echter dat DFC in de reguliere competitie een enorme stap voorwaarts heeft gemaakt. Met 27 punten uit 12 wedstrijden wordt achter Peursum, dat evenveel verliespunten kent, de tweede plaats van de ranglijst ingenomen. Ten opzichte van het vorige seizoen is dat een fikse verbetering, want toen vergaarde het elftal van Laurens Gerlich 19 punten uit 12 wedstrijden. Deze vooruitgang kan en mag opmerkelijk worden genoemd. Zeker als ook nog eens in ogenschouw wordt genomen, dat DFC de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Groot Ammers met 3-2 verloor. Vanaf dat moment zijn de rood-witten elf wedstrijden op rij ongeslagen gebleven.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com