DARTSKAMPIOENSCHAP DFC 2009 (1): Ton van Wolferen herovert de titel

3 januari 2009 1644x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DARTSKAMPIOENSCHAP DFC 2009 (1): Ton van Wolferen herovert de titel

Ton van Wolferen bewees vandaag weer eens een uitstekend darter te zijn. De Dordtenaar die ook regelmatig in de Nederlandse competitie gooit, won vandaag het Dartstoernooi van DFC bij de senioren en mag zich zodoende DFC Dartskampioen 2009 noemen.


Het was Van Wolferen kennelijk alles gelegen om de titel, die hij twee jaar geleden ook al veroverde, weer op zijn naam te krijgen. Al ruim tevoren stond hij zich geconcentreerd warm te gooien om vervolgens zijn darts te behandelen alsof het dure juwelen betrof.


In de finale kreeg Ton een verrassend sterke tegenstander, niemand minder dan Jan Balder. Michael Peters, de oudere broer van DFC-doelman Danny Peters, eindigde als derde door in de troostfinale Remco Polley te verslaan.


Behalve bekers voor de eerste drie was er dit jaar voor het eerst ook een super-wisselbokaal voor de kampioen. Die belandt dus de komende twaalf maanden in de privé-prijzenkast van Ton van Wolferen. De kampioen van vorig jaar, Danny Haksteen, deed deze keer niet mee.


Aan het seniorentoernooi namen twintig darters deel. Na loting werden ze verdeeld over vier groepen van vijf spelers. De nummers een en twee van elke poule kwalificeerden zich voor de kwartfinales. Hoewel het damestoernooi verviel vanwege te weinig animo, blikten de organisatoren Robert Langevoort en Rens Vuik kort na zes uur terug op een wat ze noemden ´geslaagde en leuke dag´. ,,Wij danken iedereen die deze dag mede tot een succes heeft gemaakt´´, aldus het duo Robert & Rens dat zelf ook een dik compliment verdient voor hun enorme aandeel in voorbereiding en verloop van het toernooi.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com