Bar Gebeure opnieuw winnaar Blaaskapellenconcours Ramspoed

19 januari 2009 841x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bar Gebeure opnieuw winnaar Blaaskapellenconcours Ramspoed

DFC´s hofkapel Bar Gebeure is ook dit jaar winnaar geworden van het inmiddels landelijk vermaarde Blaaskapellenconcours Ramspoed. Dat evenement dat in de Nederlandse carnavalswereld groot aanzien kent, vond zaterdagavond plaats in de vertrouwde omgeving van Bibelot aan de Dordtse Wijnstraat.


Even na een uur ´s nachts mocht Bar Gebeure de eerste prijs ontvangen uit handen van wethouder Dion van Steensel van Dordrecht. De tweede plaats werd toegekend aan Blazerus uit Dordrecht en ook de derde prijs ging naar een Dordtse kapel: De Merweboertjes.
Ramspoed is een initiatief van de Dordtse Kakafonieband De Rammen en organiseert het festival al sinds jaar en dag in de Dordtse poptempel Bibelot. Als thema werd dit jaar gekozen voor Rams in Space. Dat zorgde zaterdagavond voor tientallen vreemd uitgedoste mannen en vrouwen, die geheel in carnavalstraditie, geregeld in polonaise door de zaal liepen.
Een jury beoordeelde de blaaskapellen. In de zaal Bubbles werd vooral gelet op de muzikale kant van de optredens, op het hoofdpodium werd vooral gelet op de presentatie. Voor het eerst in de historie was er ook een buitenlandse band aanwezig op de festival. Les Sourissimos uit het Belgische Dour toonde zich tevreden over het festival. ,,De ambiance en sfeer zijn heel goed,” zegt Patrick Matthieu, bandleider. ,,Het is voor ons de eerste keer, maar willen best nog eens terugkomen.” BRON AD DE DORDTENAAR


*Voor foto´s zie www.bargebeure.nl sectie Ramspoed2009.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com