Roodwitte Rariteiten (15): Modder, metamorfose, asbak, cheque en turnact

22 december 2008 1340x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Roodwitte Rariteiten (15): Modder, metamorfose, asbak, cheque en turnact

De bijna kortste dag van het jaar leverde afgelopen zaterdag toch weer de nodige rariteiten op. Tot grote tevredenheid van Rariteiten-samensteller Fred van Dongen. Met dank vooral aan het tweede van DFC dat stevig uithaalde tegen Papendrecht 2 en zo zijn titelkansen overeind hield.


Dat gebeurde allemaal op een drassig veld, dat het team van coach Johan Mol er niet echter van weerhield met hart en inzet te acteren. Alsof de spelers Johans waarschuwing van enige tijd terug over gebrekkige instelling als een trauma hadden opgevat dat vandaag eens even moest worden weggespoeld of beter weggespeeld.


Kennelijk had DFC 2 om die reden ook gekozen voor een geheel wit tenue om na afloop verwijzend naar de vele moddersporen aan te tonen dat inzet ze toch echt niet vreemd is… Conan Wilhelmus kreeg na afloop zelfs nog een apart complimentje van zijn grootste fan: zijn moeder.


Diverse spelers van het tweede zaten overigens een klein half uur na hun wedstrijd alweer op de bank bij het eerste waar ze na de hervatting als wissels opnieuw de modder konden opeten. Ze ondergingen in dat half uurtje qua wedstrijdkleding een metamorfose. Alsof ze aangekleed en wel zelf wat rondjes hadden meegedraaid in de wasmachine. Gezellig met z´n tweeën.


Bij het tweede zijn ze ook niet schuw van een sigaretje meer of minder. Vandaar dat het DFC-bestuur net buiten de kleedkamer sinds kort een super-asbak heeft neergezet. Is dat geen provocatie? Of toch dé oplossing?


Bij de prijsuitreiking van de Jubileumserie DFC125 heerste kennelijk wat misverstand: bestonden de prijzen nu wel of niet uit cheques? Hoe een kleurenposter verwarring veroorzaakte…


Hans Jongeneel legde in Drunen een fantastische turn-act van Leon Raaymakers (DFC A1) vast. Een perfecte afsprong na een geslaagder ringoefening… Moet DFC niet aan een gymnastiek-tak beginnen? De zaal is er in elk geval al.


*De Roodwitte Rariteiten wenst u bij deze prettige feestdagen toe.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com