Roodwitte Rariteiten (14): De Kop van Maarten* Danny&Danny* Op de tribune…

15 december 2008 1466x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Roodwitte Rariteiten (14): De Kop van Maarten* Danny&Danny* Op de tribune…

Twee wedstrijden van DFC´s eerste leverden de voorbije dagen voldoende materiaal op voor de alweer veertiende aflevering van de rubriek Roodwitte Rariteiten.


Maarten Zilverschoon (24) kent de betekenis van rariteit duidelijk door en door. De lange aanvaller die niet ten onrechte Peter Crouch als voetbal-bijnaam kent, deed zaterdag thuis tegen Arkel kennelijk voor het eerst in zijn leven iets wat zijn Engelse dubbelganger met regelmaat flikt: scoren met het hoofd. Het verhaal wil dat Maarten ´kop-schuw´ is, dat hij de koppeling van bal en hoofd alleen maar pijnlijk vindt. Maar dat valt allemaal best mee, ontdekte Maarten nu ook zelf gezien zijn brede lach na zijn belangrijke 2-0 tegen Arkel.


Langs de lijn kreeg Maartens familie de vraag gesteld wanneer de lange aanvaller voor het laatste koppend had gescoord. De Zilverschonen wisten dat echter niet exact: ´ergens in zijn pupillentijd bij Oranje Wit´. Heel lang geleden dus…


Pupil van de Week Danny de Geus (7) vermaakte zich voor, tijdens en na DFC – Arkel volop. Zijn ontvangst was ook daverend: op het opstellingenbord stond zijn (voor)naam al vermeld. Dat sprake was van een vergissing (het betrof doelman en naamgenoot Danny Peters) vond de jonge Danny eigenlijk helemaal niet erg gegeven de kou.


Tijdens de Jubileumserie-wedstrijd tussen DFC en FC Dordrecht, die vanwege het weer bij uitzondering werd gespeeld in het nabijgelegen stadion van de FC, herleefden oude tijden. Zat daar eventjes het nieuwe DFC-bestuur pontificaal op de lekker zittende presidentszetels van de business-tribune! Als dat niet leidt tot speculaties…. (Tekst en foto´s Fred van Dongen)


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com