Roodwitte Rariteiten (12): Het Sint Geheim, speldenprikken en pepernoten…

1 december 2008 1705x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Roodwitte Rariteiten (12): Het Sint Geheim, speldenprikken en pepernoten…

Leverde het voetbal voorbije weekend gemengde resultaten en gevoelens op, gelukkig voor deze rubriek zorgde Sinterklaas met enkele bliksembezoeken alsnog voor een behoorlijke hoeveelheid foto-rariteiten.


Drie keer kwam hij langs bij DFC en hoewel vermoeid na een maandag vol speldenprikken, gelukte het de Goedheiligman weer ook enkele figuurlijke speldenprikken uit te delen. En dat hebben ze geweten bij het eerste.


Wat de leiders van DFC 1, hoewel enige tijd op schoot bij de Hoge Gast niet in het Sint-boek zagen, was de mededeling twee dagen later van trainer Laurens Gerlich dat hij eind van het seizoen stopt bij DFC. Dat had die Sint toch maar mooi geheim gehouden…


In het Land van de Sint ontdekte Don Fredo dat het daar kennelijk bedroevend is gesteld met het rekenonderwijs. Beweren ze daar gewoon dat 9+ 10=23 is! Sint kan dus eenmaal terug in Spanje z´n oude vak weer oppakken. Het verhaal gaat dat hij daar ooit voor een klas met pieten stond en z´n leerlingen met pepernoten rekenen leerde. En daar komt nou de uitdrukking Hij begrijpt er geen pepernoot van vandaan, meldt Don Fredo. Uit Madrid is al een noodkreet namens het in crisis verkerende Real vernomen: Sint kom snel terug naar Madrid, want zoals ze in Barcelona rekenen,  worden we nooit meer campeón!


De (foto-)teksten zijn weer van Fred van Dongen; de foto´s van o.a. Anneke van Es, de JEC, Cees van Woerkom en Don Fredo. Waarvoor dank.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com