JEUGD (2): Spelhervattingen breken DFC A1 op bij ijzersterk RKDVC

20 december 2008 952x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): Spelhervattingen breken DFC A1 op bij ijzersterk RKDVC

Dat DFC A1 vanmiddag klop kreeg bij RKDVC A1 mag geen schande worden genoemd. De ploeg uit Drunen is goed beschouwd kampioenskandidaat nummer een in de hoofdklasse B.


,,Inderdaad een heel goede tegenstander´´, aldus DFC-trainer Robert van Heusden. Die moest vanwege blessures van onder anderen de snelle spits Volkan Mavili en spelbepaler Lutfullah Kilic een beroep doen op vier spelers uit DFC B1. ,,En die hebben het uitstekend gedaan´´, zwaaide de trainer het viertal terechte lof toe.


Na enkele flinke nederlagen tegen de medebroeders-in-nood zoals TSC en Wilhelmina, zag Van Heusden tot zijn vreugde dat ´het gevoel binnen de ploeg beter was dan voorgaande wedstrijden´. Hij doelde op de instelling van de spelers en het vertoonde spel. ,,Eigenlijk zijn we weer met spelhervattingen de mist ingegaan´´. Kennelijk heeft DFC A1 het omgaan met dode spelsituaties nog niet volledig onder de knie.


Na een 2-0 achterstand bij rust leek DFC na de hervatting terug te komen. ,,We kregen twee, drie goede kansen. Benutten we die dat krijg je weer zelfvertrouwen maar het lukte net niet. Dan krijg je snel de 4-0 en is het gespeeld´´, aldus de DFC-coach. Tijdens de winterstop werkt Van Heusden aan een opzetje om de ploeg in de tweede competitiehelft weer zelfvertrouwen te geven zodat niet meer naar de onderste plekken op de ranglijst hoeft te worden gekeken.


Basis DFC: Koen van Torenburg, Jonathan Dubbeldam, Jelle Cové, Kevin Verstegen, Leon Raaymakers, Matthijs Jongeneel, Hikmet Uysal, Firat Kaynar, Wilson Dongo, Musti Ayhinan, Merveil Lengo. Wissels: Housein Pekince, Davey Bakker, Askino Ciftci.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com