Dordtenaar Paul Koster (36) nieuwe hoofdtrainer van DFC

17 december 2008 1371x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Dordtenaar Paul Koster (36) nieuwe hoofdtrainer van DFC

Dordtenaar Paul Koster (36) wordt de nieuwe hoofdtrainer van DFC. Hij volgt met ingang van het seizoen 2009-2010 de huidige trainer Laurens Gerlich (39) op, die het na vier jaar tijd vindt voor een verandering. De aanstelling past in het streven van de nieuwe voorzitters van DFC om Dordrechts oudste voetbalclub van de vierde naar de tweede klas te loodsen.


Koster (getrouwd en vader van een zoon en een dochter) is momenteel assistent-trainer van de succesvolle zaterdagtweedeklasser Wieldrecht, waar hoofdtrainer Henk Molenaar deze week zijn contract verlengde. Hij is tevens hoofd jeugdopleiding van Wieldrecht dat al jaren over een grote jeugdafdeling beschikt.


Koster (zie foto-inzet) begon zijn oefenmeestersloopbaan in 1998 als regiocoach van het KNVB-district Zuid 1. Van 2003 tot eind vorig seizoen was hij jeugdtrainer bij FC Dordrecht (C-junioren en D-pupillen). Als actief voetballer kwam Koster uit voor Wieldrecht, VVGZ en ASWH. Met de laatste club speelde hij zeven seizoenen hoofdklasse onder meer onder André Wetzel, de huidige trainer van eredivisionist ADO Den Haag.


Ook buiten het voetbal is de nieuwe oefenmeester actief in de sport. Hij werkte acht jaar bij het Bureau Sportstimulering van de gemeente Dordrecht en was vervolgens enkele jaren verenigingsondersteuner namens het Sport Servicebureau Zwijndrecht. Dit jaar werd Koster directeur van de Stichting Hattrick en Hattrick Sports&Events dat zich bezighoudt ´met het ontwikkelen van sport en bewegingsactiviteiten voor diverse doelgroepen in de gemeenten Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com