DFC – UNITAS (2): DFC wandelt na openingsgoal simpel langs Unitas (3-0)

20 december 2008 691x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – UNITAS (2): DFC wandelt na openingsgoal simpel langs Unitas (3-0)

Het was geen onvervalste hattrick, maar met zijn drie doelpunten zorgde Sadik Karasahin vandaag wel voor een duidelijke 3-0 zege tegen hekkensluiter Unitas. De spits van DFC had daarvoor voor rust eigenlijk nog iets slagvaardiger moeten zijn. Immers om voor een hattrick, een overigens uit een Engeland afkomstige uitdrukking, in aanmerking te komen moet in één helft van een voetbalwedstrijd – zonder dat de score wordt onderbroken – de keeper van de tegenpartij drie keer worden gepasseerd. Sadik Karasahin slaagde daar weliswaar in, maar niet in vijfenveertig minuten tijd. Pas dik in de tweede helft van het duel doelpuntte hij voor de derde keer voor DFC.


Niettemin speelde Sadik een puike wedstrijd voor zijn club. Onzichtbaar, maar als er zich de kansjes in het strafschopgebied voordeden, was hij bij de pinken. Zijn rendement voor dit seizoen staat dan ook bijzonder hoog. In acht wedstrijden tien doelpunten scoren. Dat is een gemiddelde van meer dan één. Wie kan daarop terugvallen, ook al spreken we maar over de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal?


DFC was tegen Unitas zaterdagmiddag continu de bovenliggende partij. Het probleem was uitsluitend om het eerste gaatje in de vijandelijke defensie te vinden. Waar het maar mogelijk was probeerden de bezoekers tijd te winnen. Vooral de doelman van de tegenpartij. Een puntje voor Unitas was aan de Reeweg-Oost al een godsgeschenk. Het houdt in dat het elftal van trainer Laurens Gerlich door de concurrentie inmiddels als een serieuze titelkandidaat wordt gezien. Met elf wedstrijden zonder nederlaag bedreigt DFC ondertussen de top van de ranglijst. Zodoende namen de Gorcumers op voorhand ook hun maatregelen.


Wedstrijden winnen tegen laag geklasseerde ploegen bepalen vaak het verloop van het kampioenschap. In elk geval liep Dordts oudste club tegen Unitas niet in de uitgezette hinderlaag. Verdedigen en verdedigen en maar zien wat er vervolgens met een mogelijke uitval in het verschiet ziet. In de tweede helft gebeurde het voor de bezoekers tot twee maal toe. De thuisclub was daardoor misschien nog in moeilijkheden geraakt ondanks de twee treffers van Sadik Karasahin in de 31ste en 41ste minuut van de wedstrijd.  Doelman Danny Peters bewees bij die situaties evenwel voor DFC andermaal zijn betrouwbaarheid.


Vier minuten voor tijd was het door Sadik definitief over en uit. Met de 3-0 kon trainer Laurens Gerlich tevreden zijn. Al was er misschien wel iets meer mogelijk geweest. Gezien de kansen voor onder andere Stephan van Beusekom, Maarten Zilverschoon en Coskun Altintas.   (Verslag Peter de Roo)    


DFC-Unitas 3-0 (2-0). 31. Sadik Karasahin 1-0, 41. Sadik Karasahin 2-0, 86. Sadik Karasahin 3-0.


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marcel van Nes, Mark Jongeneel; Ibo Karasahin, Stephan van Beusekom (77. Jeroen Kleinhuis), Robin Ramesar, Louisiano Trinidad, Maarten Zilverschoon (88. Davey Bommel), Sadik Karasahin, Coskun Altintas (83. Sabit Kayhan).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com