DFC – ARKEL (2): Top ranglijst komt in zicht na 10de duel op rij zonder verlies

13 december 2008 981x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – ARKEL (2): Top ranglijst komt in zicht na 10de duel op rij zonder verlies

Al tien wedstrijden is DFC in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal ongeslagen. Langzamerhand komt de top van de ranglijst in zicht. Na de 3-1 overwinning van vandaag tegen Arkel staan vooralsnog Peursum en Groot Ammers nog net iets beter geklasseerd. Komend weekeinde kan dat veranderen als het elftal van trainer Laurens Gerlich het inhaalduel tegen Unitas in winst omzet. In elk geval deed DFC goede zaken door aan de Reeweg-Oost medetitelkandidaat Arkel gedecideerd naar een nederlaag te spelen.


Het was voor de bezoekers de tweede nederlaag van het seizoen. Dordts oudste voetbalvereniging blijft voorlopig op één nederlaag staan: het onnodige thuisverlies op de eerste wedstrijddag van het seizoen tegen Groot Ammers. De inhaalslag die er sinds dat moment wordt gemaakt, mag er duidelijk zijn. Misschien het onnodige gelijkspel tegen stadgenoot ODS uitgezonderd. Tegen Arkel was DFC in enkel geval van de eerste tot de laatste minuut bij de pinken.


Al na enkele minuten spel resulteerde dat in de openingstreffer van spits Coskun Altintas, die na een verre uittrap van doelman Danny Peters met een bekeken lob de 1-0 aantekende. Eigenlijk is Arkel deze tegenslag de gehele wedstrijd niet meer te boven gekomen. DFC controleerde het spel, was vaker in balbezit en won de meeste persoonlijke duels. Met iets meer fortuin was de wedstrijd al voor rust definitief in het slot gegooid.


Maarten Zilverschoon was verantwoordelijk voor de 2-0, nadat hij al eerder in de 19de minuut van het duel nog een uitgelezen mogelijkheid verprutste. Toch kon DFC pas in de 73ste minuut pas definitief van de overwinning verzekerd zijn. Maarten Zilverschoon bereikte uit een vrije trap Ibo Karasahin, die Coskun Altintas een niet te missen kans bood. Met de 3-0 op het scorebord was het treffen aan de Reeweg-Oost gespeeld. Arkel scoorde nog wel tegen, maar even zo goed was de uitslag in Dordts voordeel nog verder opgelopen.  (Verslag Peter de Roo)


DFC-Arkel 3-1 (2-0). 5. Coskun Altintas 1-0, 33. Maarten Zilverschoon 2-0, 73. Coskun Altintas 3-0, 88. Ewoud van Houwelingen 3-1.


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom (53. Jeroen Kleinhuis), Marcel van Nes, Mark Jongeneel; Louisiano Trinidad, Robin Ramesar (85. Sabit Kayhan), Stephan van Beusekom (85. Marvin Hooplot); Ibo Karasahin, Maarten Zilverschoon, Coskun Altintas.  Wissel niet ingebracht: Davey Bommel.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com