4D (3): Vreemde gele kaart zorgt voor kentering in merkwaardig duel

6 december 2008 707x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (3): Vreemde gele kaart zorgt voor kentering in merkwaardig duel

DFC-trainer Laurens Gerlich was kort en krachtig in zijn commentaar na afloop: ,,Als ze eenmaal gaan voetballen loopt het allemaal gesmeerd´´.


Hij doelde duidelijk op het feit dat zijn ploeg zich te veel op de kast liet jagen door een matig maar vooral irritant Unitas. Dat was er kennelijk op uit het doorgaans vlotte ritme van DFC op – wat men eufemistisch noemt – onorthodoxe wijze te verstoren om een zware nederlaag te voorkomen. Want kwalitatief was DFC meer dan een maatje te groot voor de Gorcumers, zo bleek in de slotfase.


In plaats van het verzet met hoog tempo en sterk overleg neer te sabelen, liet DFC z´n spelopvatting diverse malen beïnvloeden door de Gorcumse aanpak. Daardoor blokkeerde de ploeg van Laurens Gerlich de eigen kwaliteiten.


Vreemd genoeg hervond DFC zichzelf toen de strijdwijze van de gastheren uit de hand dreigde te lopen. Een dik kwartier na rust werd Ibo Karasahin slachtoffer van wat in voetbaljargon een doodschop heet. Waar iedereen inclusief de Gorcumse zijde op vuurrood rekende, trok de arbiter slechts geel. Daarmee gooide de leidsman hoogstpersoonlijk olie op het vuur en zag hij zich genoodzaakt een afkoelingsperiode in te gelasten. Tijdens die onderbreking deed Unitas zelf wat de scheidsrechter had verzuimd: het wisselde z´n aan rood ontsnapte speler.


Omdat meteen na de onderbreking DFC zijn marge vergrootte naar twee (1-3) bloedde de moeilijke sfeer gelukkig snel dood. Het Gorcumse verzet was toen, op nog een enkele zielige provocatie na, gebroken waarna de wederzijdse kwaliteiten weer bepalend werden. Unitas mocht zich uiteindelijk nog in de handen wrijven dat de averij beperkt bleef tot 1-5. (Verslag FvD)


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com