4D (2): Te gretig DFC komt pas na driekwart wedstrijd op stoom

6 december 2008 1544x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): Te gretig DFC komt pas na driekwart wedstrijd op stoom

Veel doelpunten maar ook veel irritaties kenmerkten vanmiddag het treffen tussen Unitas en DFC. De formatie van trainer Laurens Gerlich won uiteindelijk riant (1-5) maar vlot en overtuigend werd de volle buit allerminst binnengesleept.


DFC legde vooral voor rust te weinig tempo in z´n acties; bovendien ontbrak vaak coördinatie in de aanvalsacties. Te veel spelers begaven zich aan het offensieve front – de begrijpelijke storm en drang om te scoren blokkeerde al te vaak het overleg. Bovendien liet DFC zich meeslepen in de verre van constructieve speelwijze van de gastheren. Dat resulteerde in lichte irritaties aan DFC-zijde die voornamelijk uitmondden in een gevecht met zichzelf in plaats van met de tegenstander.


Unitas vond die ontwikkeling prima en verbaasde vooral zichzelf dat het bij rust (1-1) nog niet op achterstand was gezet.


DFC had zo´n 25 minuten nodig om op 0-1 te komen. De eerste vloeiende aanval via Maarten Zilverschoon en Ibo Karasahin bracht Coskun Altintas in stelling die niet aarzelde: 0-1. Kort daarop kwam Unitas verrassend langszij toen Anne van Brit wel erg veel ruimte kreeg (1-1).


Vanzelfsprekend koerste DFC na de hervatting op een snelle voorsprong. Die kwam er al na zeven minuten toen Ibo Karasahin met een dieptepass werd gelanceerd en de Gorcumse doelman kansloos liet (1-2). Unitas leek panklaar maar wist DFC opnieuw te verleiden tot lichte irritaties die de zuiverheid van het aanvalsspel niet ten goede kwamen.


Pas na een door de scheidsrechter ingelaste afkoelingsperiode leek DFC zichzelf te hebben hervonden. Het was Davut Sahan die na driekwart wedstrijd na eindelijk weer eens een vloeiende combinatie de verlossende 1-3 aantekende. Invaller Sadik Karasahin (gave kopstoot) en Coskun Altintas na een voor de Unitas-defensie ronduit vernederende ´een-twee tot op de doellijn´ met Sadik bepaalden de eindstand op 1-5. (Verslag Fred van Dongen)


Scoreverloop: 28 m Coskun Altintas 0-1, 33m Anne van Drenth 1-1, 52m Ibo Karasahin 1-2, 67m Davut Sahan 1-3, 76 m Sadik Karasahin 1-4, 80m Coskun Altintas 1-5.


Opstelling DFC: Danny Peters, Mark Jongeneel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Maarten Zilverschoon (82m Stephan van Beusekom), Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Coskun Altintas, Davut Sahan (70m Lutfullah Kilic), Ibo Karasahin (75m Sadik Karasahin).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com