Roodwitte Rariteiten (9): Ibo, Sadik&Eto´o*Weer drieluik A1*Tureluurs…

10 november 2008 1304x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Roodwitte Rariteiten (9): Ibo, Sadik&Eto´o*Weer drieluik A1*Tureluurs…

Ook deze aflevering van de Roodwitte Rariteiten komt uit Barcelona, de Hoofdstad van het Artistieke Voetbal. Vraag: wat hebben DFC en FC Barcelona gemeen? Antwoord: beide scoorden afgelopen zaterdag zes keer en beide beschikken over veelvoudig scorende spitsen.


Don Fredo ´onderschepte´ in dit verband twee proefpagina´s van de veelgelezen Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo, die na de 6-0 zege van Barcelona op Real Valladolid zondagmorgen een hele pagina besteedde aan het scoringswonder Samuel Eto´o (zaterdag goed voor vier achtereenvolgende goals). Dat gebeurde onder de aansprekende kop ´Si, ha vuelto El Killer´ (vertaald:  Ja, De Killer is terug). Voor de proefpagina´s fungeerden de DFC-killers van zaterdag tegen EBOH (de broers Ibo en Sadik Karasahin) als uitstekende stands-in met ieder drie treffers.


Een curiositeit is ook een rariteit. Dus biedt deze rubriek u toch maar mooi de originele Eto´o-pagina zoals men die in Spanje onder ogen kreeg én de twee proefexemplaren met dank aan El Mundo Deportivo, fotograaf Michel Sterrenberg en de creativiteit van Don Fredo.


*Andere bijdragen voor deze aflevering kwamen van Ger Hüsen en Hans Jongeneel, die zaterdag met hun camera´s weer enkele bijzondere DFC-momenten vastlegden. Hans Jongeneel kreeg weer een uitstekende voorstelling te zien van het in de rubriek van vorige week al veel geprezen Theatergezelschap DFC A1. Het werd deze keer een drieluik met een vrolijk eerste bedrijf, een somber getint tweede deel en als apotheose een waar blijspel ter afsluiting.


Ger kreeg na afloop van DFC – EBOH zowaar de bij EBOH spelende zoon van zijn toekomstige co-voorzitter Henk Nieboer  aan het lachen. Maar toen wist Wilco waarschijnlijk nog niet dat EBOH een historische nederlaag had geleden. Nooit eerder won DFC deze stadsderby met zo´n groot verschil (6-1)…


*Steven Kalis legde voor de rubriek vast dat technisch coördinator zeer tevreden was dat DFC 3 inmiddels de leiding heeft genomen.


*De begeleidende teksten zijn ook deze keer van Fred van Dongen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com