Noorse vondst bezorgt pupil Bram hoofdprijs van Ballonnen-actie DFC125

3 november 2008 798x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Noorse vondst bezorgt pupil Bram hoofdprijs van Ballonnen-actie DFC125

Van de tientallen rode en witte ballonnen die de jeugd van DFC zaterdagmiddag 6 september vanaf het hoofdveld losliet, heeft er in elk geval eentje een reis gemaakt van meer dan duizend kilometer.


Resten van de ballon, inclusief een naam- en adreskaartje werden gevonden in het zuiden van Noorwegen, om precies te zijn het district Telemark. De vriendelijke Noor Inger Ellingsen uit Skien, de hoofdstad van het district, meldde zijn vondst per e-mail aan DFC. De ballonactie vormde onderdeel van de viering van het 125-jarig bestaan van DFC.


De ´winnende´ ballon was opgelaten door Bram van Gelderen (8). Hij won daarmee de aan de actie verbonden prijsvraag wiens ballon het verst zou komen. Tijdens het Halloween-feest van zijn club ontving Bram een tegoedbon van speelgoedzaak Bart Smit.


Bram bleek de enige winnaar. Van de overige jubileumballonnen is er niet één teruggevonden. Erg verwonderlijk is dat niet. Op 6 september stond er een stormachtige zuidenwind die de ballonnen richting Scandinavië dreef. De meeste zijn vermoedelijk boven de Noordzee gesneuveld.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com