JEUGD (2): DFC A1 werkt achterstand knap weg en bedwingt koploper

8 november 2008 838x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC A1 werkt achterstand knap weg en bedwingt koploper

DFC A1 verrichtte vanmiddag een schitterende prestatie door koploper EBOH A1 nog wel in eigen huis te bedwingen. DFC moest in de slotfase wel een 3-1 achterstand wegwerken. Dat lukte en terecht. Het sensationele duel onder matige leiding eindigde zodoende in 3-3.


Een uiterst tevreden DFC-trainer Robert van Heusden: ,,Vooraf zou deze wedstrijd betiteld zijn als vrij lastig en zou een punt een bonus zijn. Met deze gedachte en ons goede gevoel van de laatste weken reisden we voor de tweede stadsderby van dit seizoen af naar de Schenkeldijk. Met de training afgelopen week en de wedstrijdbespreking vooraf was het onze bedoeling EBOH op de eigen helft te houden en daardoor de steekbal en de snelle spitsen onschadelijk te maken.´´


Dat lukte aanvankelijk uitstekend.,,De koploper kwam in het eerste halfuur niet in het spel voor´´. DFC maakte de dienst uit met goed positiespel, een sterk spelend middenveld en veel bezieling. Daardoor konden alle persoonlijke duels winnend worden afgesloten en nam DFC zelfs verdiend de leiding door Helder Dongo (0-1). Helaas duurde die voorsprong slechts twee minuten. Simpel balverlies van Volkan Mavili bood de EBOH-spits met een prima actie de mogelijkheid de 1-1 aan te tekenen.


Daarmee was het DFC-leed voorlopig nog niet geleden. In de slotfase van de eerste helft kwam een beter spelend EBOH zelfs op 2-1. Toen EBOH pal na de hervatting de 3-1 aantekende na een mooie aanval, leek het pleit in het nadeel van DFC beslecht. ,,We dachten: Weer goed spelend, maar toch een nederlaag. De film verliep deze keer gelukkig anders´´, aldus Van Heusden. Halverwege het tweede bedrijf werd Lutfullah Kilic in het strafschopgebied gevloerd. Rood voor de EBOH-zondaar en een strafschop die opnieuw werd verzilverd door Hikmet Uysal (3-2).


Furieus ging DFC op jacht naar de dik verdiende gelijkmaker. Die kwam op naam van Lutfullah Kilic die uit een corner raak schoot (3-3). Een opgetogen Robert van Heusden in een humorvolle bui: ,,De busreis terug naar het verre Dordrecht was zodoende heel gezellig. De beloning was toch maar weer mooi afgedwongen´´.


*Vanuit Barcelona een gelukwens van de ook daar alle verslagen en foto´s opvangende en verwerkende eindredacteur Fred van Dongen van de DFC-website. Hulde mannen van A1, een schitterende prestatie! Geeft me een lekker Camp Nou-gevoel.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com