JEUGD (2): DFC A1 is binnen 38 minuten klaar met Dongen A1 (4-1)

1 november 2008 597x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC A1 is binnen 38 minuten klaar met Dongen A1 (4-1)

Binnen 38 minuten had DFC A1 vanmiddag thuis tegen Dongen A1 de klus geklaard. Toen maakte Musti Ayhinan met een schitterend afstandsschot 4-0 en zette zo zijn ploeg volledig buiten het bereik van Dongen. Beide ploegen hadden de punten hard nodig om uit de wat de Engelsen zo fraai noemen dropzone te komen. Pas een minuut voor tijd konden de gasten iets terug doen uit een penalty (4-1).


Een kwartier lang tastten de ploegen elkaars kracht en kunde af met een evenredig verdeeld aantal niet al de grote kansen. Toen vond DFC z´n draai met opnieuw een leidende rol voor Lutfullah Kilic, die ook met twee assists een belangrijke bijdrage leverde aan DFC´s derde competitiezege van dit seizoen. In de pauze moest hij zich met een knieblessure laten vervangen en dat liet zich ook meteen zien in het veldspel van DFC dat na rust minder gesmeerd verliep dan in het eerste bedrijf. De schade beleef evenwel beperkt. Niet alleen omdat DFC zoals al gezegd bij rust een beslissende voorsprong had genomen maar ook omdat Dongen wel heel slecht omsprong met diverse prima kansen.


Uit een gave pass van Lutfullah bracht Volkan Mavili DFC na achttien minuten op 1-0. Volkan tekende vier minuten later ook voor de 2-0. Na een half uur brak Volkan opnieuw door de Dongense linies om vervolgens te worden onderuitgehaald. Hikmet Uysal verzilverde de terechte strafschop onberispelijk (3-0). De mooiste goal van het voor rust aantrekkelijke duel kwam op naam van Volkans collega-spits Musti Ayhinan. In de 38ste minuut promoveerde hij een loepzuivere pass van Lutfullah met een schitterend diagonaal schot van net buiten de zestien tot DFC´s vierde goal (4-0).


DFC startte het tweede bedrijf opnieuw in hoge versnelling. Een snelle vijfde treffer bleef evenwel achterwege. Door allerlei wissels deels door blessures raakte DFC uit ritme, was het nog amper gevaarlijk en kreeg Dongen door defensieve slordigheidjes zelfs nog enkele riante kansen. DFC-doelman Erik Drijver kon toen met succes zijn niet geringe capaciteiten tonen, daarbij enkele malen op de doellijn geholpen door een alerte Kevin Verstegen.


Een kleine tien minuten voor tijd mocht ook doelman Koen van Torenburg de bank verlaten. Niet om Erik af te lossen maar als veldspeler omdat DFC door blessures door z´n ´gewone´ wissels heen was. Het duel kabbelde vervolgens naar het eindsignaal en beleefde nog één wapenfeit. Davey Bakker haalde een tegenstander binnen de zestien onderuit waarna Dongen vanaf de elfmeter-stip de eer kon redden (4-1). Verslag: Fred van Dongen van DFC

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com