DFC 5 houdt het spannend en slaat pas in de slotfase toe (2-4)

15 november 2008 757x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 houdt het spannend en slaat pas in de slotfase toe (2-4)

DFC 5 maakte het zichzelf vanmiddag bij hekkensluiter Pelikaan 9 weer onnodig lastig. Vijf minuten voor tijd stond de ploeg met titelaspiraties nog op 2-2. Doelpunten van Danny en Askin Ciftci bezorgden het vijfde alsnog de volle buit.


DFC 5 vergaarde tot nu toe 19 punten uit 7 duels en staat daarmee derde achter ZBC en Sliedrecht. Deze ploegen speelden echter resp. drie en twee wedstrijden meer dan DFC dat qua verliespunten in elk geval wel koploper is. Het is wel zaak de volgende tegenstanders niet te onderschatten.


DFC begon in Zwijndrecht goed. Jamal Arkema opende na tien minuten de score met zijn elfde seizoensdoelpunt (0-1). DFC verknoeide daarna meer dan een handvol kansen om de wedstrijd al snel te beslissen. De hoeveelheid mogelijkheden voor Pelikaan bleef beperkt tot twee maar die werden beide verzilverd zodat DFC bij rust tegen een onverwachte 2-1 achterstand aankeek.


Na de hervatting was sprake van eenrichtingsverkeer. Pelikaan kwam nauwelijks op de helft van DFC, maar opnieuw verprutste DFC de ene fraaie kans na de andere. Bonno de Roo (foto-inzet) zorgde uiteindelijk voor 2-2 waarna DFC in de spannende slotfase alsnog het veldoverzicht uitdrukte in de eindstand.


*DFC 4 was vanmiddag ook succesvol. Thuis werd met 2-1 gewonnen van VVGZ 8.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com