DFC 2 speelt uur lang met tien man maar klopt Rijsoord 4 toch (4-2)

15 november 2008 845x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2 speelt uur lang met tien man maar klopt Rijsoord 4 toch (4-2)

Hoewel het een uur lang met een man minder speelde, behaalde DFC 2 vanmiddag toch een belangrijke overwinning op concurrent Rijsoord 4. DFC won door treffers van Marvin Hooplot (2x) en Sabit Kayhan (foto-inzet, ook 2x) met 4-2. De roodwitte reserves blijven zo in de race voor het kampioenschap met een qua verliespunten derde positie achter Dubbeldam 2 en EBOH 2.


Het duel van vanmiddag kende diverse gezichten. DFC kwam binnen een halve minuut al op voorsprong toen spits Marvin Hooplot na een fraaie kapbeweging de bal onhoudbaar in de korte hoek legde (1-0). Na een wat gelijkwaardige fase nam het ervaren Rijsoord na zo´n tien minuten het heft in handen wat na een kwartier resulteerde in de gelijkmaker. Vijf minuten later keek DFC zelfs tegen een achterstand aan na een raak afstandsschot: 1-2.


En zo kreeg het duel ineens weer een ander gezicht. DFC beleefde een moeilijke fase en zag de situatie verergeren toen na zo´n half uur Mesut Cicek na een domme actie met rood kon vertrekken. ,,Toen gaf ik geen vijf cent meer voor onze kansen´´, aldus DFC-coach Johan Mol na afloop. Toch zou het gezicht van de wedstrijd opnieuw veranderen toen Sabit Kayhan uit een steekpass van Maarten Janssen kort voor rust fraai voor 2-2 zorgde.


Ondanks een man minder domineerde DFC het tweede bedrijf. Rijsoord kwam er nauwelijks nog uit. DFC kreeg mogelijkheden maar zou pas na zo´n 25 minuten opnieuw de leiding nemen na een ziedend schot van Sabit Kayhan in de kruising (3-2). Vijf minuten later verhoogde Marvin Hooplot de roodwitte vreugde door na een vrije trap van Sabit de 4-2 binnen te tikken. ,,Daarna beleefden we nog wat moeilijke momenten en moest Melvin Jongeneel onder de lat een paar keer goed in actie komen. Een mooie zege die zoals al gezegd ook broodnodig was voor ons´´, aldus een toch tevreden Johan Mol na afloop.


Opstelling DFC 2: Melvin Jongeneel, Davey Bommel, Erik Bouwens, Maarten Janssen (60 m Danny Haksteen), Tomas Nuyten (80m Michael Nieboer), Sabit Kayhan, Willem Opmeer, Jeroen Kleinhuis, Stephan van Beusekom (25m Thomas van Brakel), Mesut Cicek, Marvin Hooplot.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com