DFC 2: Paal en lat staan verdiend gelijkspel tegen EBOH 2 in de weg (1-2)

6 november 2008 848x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2: Paal en lat staan verdiend gelijkspel tegen EBOH 2 in de weg (1-2)

DFC 2 ging op de voormiddag in de derby tegen EBOH 2 met 1-2 onderuit. Beide ploegen verkeren in de top-vier van de ranglijst, zodat het duel ook van groot belang was in de race om de titel. DFC stond vooraf vierde met 15 punten uit 7 duels, EBOH een treetje hoger met 17 uit 8 achter Dubbeldam 2 en Rijsoord 4.


Afgaande op het aantal gecreëerde kansen had DFC het duel in z´n voordeel moeten beslissen. Coach Johan Mol: ,,De kansenverhouding in de eerste helft was 4 tegen 2 in ons voordeel. Maar toch kom je met 0-1 achter´´.  Na de hervatting zette DFC pressie, maar opnieuw uit een vrije trap van net buiten de zestien kwam EBOH op 0-2. ,,We zijn toen vanzelfsprekend vol op de aanval gaan spelen. Jeroen Kleinhuis raakte de lat, Martijn van der Waal de paal en alleen voor de keeper lukte het ook al niet´´, vatte Johan Mol die hectische fase samen.


Toch kreeg DFC z´n verdiende aansluitingstreffer (1-2) via Marciano Held (foto). Terwijl DFC op jacht ging naar de gelijkmaker kreeg ook EBOH kansen maar verdere treffers bleven uit.


Mol over de wedstrijd in z´n geheel: ,,Er was sprake van twee gelijkwaardige ploegen. Van onze kant is keihard gewerkt. Er werd ook niet verkeerd gevoetbald. Voor mijn gevoel hebben wij net iets te weinig gekregen´´. Volgende week krijgt DFC 2 een prima mogelijkheid op revanche. Dan ontvangt het Rijsoord 4, een andere titelkandidaat.


Opstelling DFC 2: Erik Drijver, Danny Haksteen (55m Danny Kamp), Erik Bouwens, Maarten Janssen, Tomas Nuyten (46m Willem Opmeer), Thomas van Brakel, Steve Rokette (55m Davey Bommel), Jeroen Kleinhuis, Marciano Held, Martijn van der Waal, Marvin Hooplot.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com