DERBYDAG (2): DFC ontsnapt tegen ODS in blessuretijd aan nederlaag

15 november 2008 1373x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DERBYDAG (2): DFC ontsnapt tegen ODS in blessuretijd aan nederlaag

DFC heeft vanavond twee belangrijke punten verspeeld door met 2-2 gelijk te spelen tegen hekkensluiter en de medebewoner van de Reeweg Oost, het sinds enkele maanden geleden als vereniging doorgestarte ODS.


Met dat resultaat kon het elftal van trainer Laurens Gerlich nog tevreden zijn. Immers tot in blessuretijd waren de bezoekers aan de winnende hand. De jeugdige invaller Sabit Kayhan (vorig seizoen nog A-junior) kon vervolgens met een lob over ruim twintig meter alsnog een nederlaag voorkomen.


Dat DFC in de slotfase van het duel in een dergelijke netelige situatie verkeerde, konden de spelers zichzelf aanrekenen. Na de duidelijke 6-1 zege op EBOH vorige week was de motivatie in de tweede stadsderby van het seizoen ver te zoeken. “Sommigen denken bij ons sterspelers te zijn,” merkte DFC-trainer Laurens Gerlich na afloop schamper op.


Op basis van pure inzet, met regelmatig overtredingen tot over het randje, hield ODS zelfs gelijke tred. Sterker het nam zelfs brutaal de leiding, nadat verdediger Nick Nannings wegens natrappen al in de 13de minuut van de wedstrijd met een rode kaart vroegtijdig de kleedkamer was gaan opzoeken. De 0-1 van Robin Korstanje veranderde opnieuw het wedstrijdbeeld met nu ODS als ‘lachende’ partij. Met de 0-2 van Richard Faasse uit een fraaie vrije trap waande de hekkensluiter zichzelf voor enige tijd zelfs in dromenland. “Zou, het dan toch. De eerste zege van het seizoen?”


Lang heeft het daar ook naar uitgezien, want na de 1-2 van Sadik Karasahin kreeg ODS alle gelegenheid om de derby definitief te beslissen. Steef de Kievit en Raymond Sponserlee verschenen vogelvrij voor DFC-doelman Danny Peters, maar verzuimden het karwei af te maken. “En met de 1-3 was het voor ons over geweest,” was trainer Gerlich van Dordts oudste club zo reëel om te erkennen. Niettemin kreeg de wedstrijd dik in blessuretijd nog een knotsgekke wending door de poging van invaller van Sabit Kayhan, die zomaar het ODS-doel inzeilde: 2-2. DFC rook nog via Marlon Kramer en Sadik Karasahin nog aan de overwinning, maar dat zou al met al iets teveel van het goede zijn geweest. (Verslag Peter de Roo)     


DFC-ODS 2-2 (1-2). 21. Robin Korstanje 0-1, 24. Richard Faasse 0-2, 31. Sadik Karasahin 1-2, 90+3. Sabit Kayhan 2-2.


Opstelling DFC: Danny Peters; Louisiano Trinidad, Marco van Woerkom, Marcel van Nes (65. Lutfallah Kilic), Mark Jongeneel; Marlon Kramer, Davut Sahan, Maarten Zilverschoon (63. Sabit Kayhan), Coskun Altintas, Ibo Karasahin, Sadik Karasahin.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com