DERBYDAG (1): DFC strandt op ODS (2-2)*EBOH klopt SC Emma met 4-0

15 november 2008 798x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DERBYDAG (1): DFC strandt op ODS (2-2)*EBOH klopt SC Emma met 4-0

DFC heeft zijn tweede stadsderby in successie vanavond niet in winst kunnen omzetten. Tegen ODS bleef de ploeg van Laurens Gerlich verrassend steken op een 2-2 gelijkspel. Om alsnog een punt veilig te stellen moest DFC eerst een 0-2 achterstand wegwerken. ODS speelde lange tijd met een man minder vanwege een rode kaart.


Sadik Karasahin zorgde voor de belangrijke aansluitingstreffer. Vlak voor tijd zette de jonge invaller Sabit Kayhan DFC met een mooie goal toch nog langs ODS (2-2). Sabit had eerder op de dag al twee keer gescoord voor DFC´s tweede en beleefde dus een ongewone tweeledige hattrick. De derby werd gekenmerkt door hard spel en veel irritaties.


De andere stadsderby in de vierde klasse D van deze speelronde tussen EBOH en SC Emma eindigde vanmiddag in een klinkende 4-0 zege voor EBOH dat zich daarmee revancheerde voor de 6-1 nederlaag vorige week bij DFC.


Aan de top van het klassement veranderde niets.  Zowel Groot Ammers als Peursum won. Verrassend was wel de zege van Streefkerk op het als derde genoteerde Arkel. Door het gelijkspel van vanavond is DFC onverwacht verder achter geraakt op de kopploegen en verspeelde het bovendien zijn eerste plek in de tweede periode.


De uitslagen van vanmiddag: DFC – ODS 2-2, Leerdam Sport – Groot Ammers 0-1, Lekvogels – Noordeloos 1-2, Peursum – Unitas 3-0, Streefkerk – Arkel 1-0, EBOH – SC Emma 4-0.


Stand: Groot Ammers 10-24, Peursum 10-23, Arkel 9-18, EBOH 10-18, DFC 8-15, Streefkerk 9-13, SC Emma 10-13, Lekvogels 10-12, Noordeloos 10-6, Unitas 9-5, Leerdam Sport 9-5, ODS 9-4.


Stand 2de periode (7 wedstrijden): Streefkerk 2-6, DFC 2-4, Peursum 2-4, Noordeloos 2-4.


Programma zaterdag a.s. Arkel – DFC (resterende 57 min. bij stand 1-1 te beginnen met zg. stuitbal – Duel in september gestaakt wegens blessure scheidsrechter), ODS – Streefkerk.


*DFC – Unitas wordt zaterdag 20 december ingehaald.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com