DERBY (4): Laurens Gerlich stopt eind van het seizoen stopt als DFC-trainer

29 november 2008 779x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DERBY (4): Laurens Gerlich stopt eind van het seizoen stopt als DFC-trainer

Laurens Gerlich (foto) stopt aan het einde van het seizoen als trainer bij DFC. De mededeling kwam als een verrassing. Na vier jaar is het tijd voor een verandering, vindt Gerlich. Een nieuwe club heeft de inwoner uit Groot Ammers nog niet. “En anders doe ik een jaartje niets.”


Gerlich maakte het nieuws vanmiddag wereldkundig direct na afloop van de gewonnen derby bij SC Emma. “Ik denk dat het elftal een nieuw gezicht nodig heeft. Met nieuwe frisse ideeën. En ik hoop dat alle jongens gewoon bij de club blijven.” Vooruitgang kan er door het jeugdige elftal immers nog voldoende worden geboekt.


De trainer neemt dan ook afscheid met pijn in zijn hart. “Want ik ben toch een beetje DFC’er geworden. Ik heb het er goed naar mijn zin.” Niettemin wil Laurens Gerlich dit seizoen het nog maximale uit zijn elftal proberen te halen. Met een prijs als inzet. Deelname aan de nacompetitie of in het uiterste geval een kampioenschap. “Het streven is erop gericht hiervoor te gaan,” aldus de trainer. “In principe kunnen wij iedere wedstrijd winnen.”


DFC staat in 4D van het zaterdagvoetbal momenteel op de vijfde plaats met slechts één verliespunt meer dan koploper Groot Ammers. De Dordtenaren hebben nog twee inhaalwedstrijden tegoed tegen Unitas (thuis) en het gestaakte duel – door een blessure van de scheidsrechter – bij Arkel. In de strijd om de tweede periodetitel wordt de koppositie ingenomen. 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com