DERBY (2): DFC beslist stadsstrijd na rust binnen vier minuten

29 november 2008 1014x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DERBY (2): DFC beslist stadsstrijd na rust binnen vier minuten

DFC heeft zich vanmiddag gerevancheerd voor het onnodige gelijke spel van twee weken geleden tegen ODS. In de derde stadsderby van het seizoen kon op eenvoudige wijze de vijfde competitie-overwinning worden behaald. De zege kreeg in de tweede helft gestalte door doelpunten van Davut Sahan en Merijn van Groesen. In nog geen vier minuten tijd was SC Emma na de hervatting een geklopte ploeg. De 0-2 voorsprong – en ook de eindstand – kwam geen moment in gevaar.


Toch maakte DFC het zichzelf nodig moeilijk in het Dordtse onderonsje. In de eerste helft ging het elftal van trainer Laurens Gerlich teveel mee in het opportunistische spel van de thuisclub, “met lange halen en gauw thuis.” Van enige speltechnische creativiteit vanuit de achterhoede of het middenveld was in de verste verte geen sprake.


Het was hots-knots-en begonia voetbal, om voormalig FC Utrecht-trainer Bert Jacobs aan te halen. Het resulteerde in een wedstrijd die niet of nauwelijks het bekijken waard was. Met de temperatuur enkele graden boven het vriespunt, misschien vijf of zes graden, was het voor velen een reden om al in een vroegtijdig stadium de kantine op te zoeken. Of in ieder geval het knusse onderkomen bij SC Emma niet te verlaten.


Als er nog een ploeg was, die iets van de wedstrijd wenste te maken, was dat DFC. Een schot van Marvin Hooplot zeilde net voorlangs, een kopbal van Davut Sahan stopte doelman Joey Hughes tot zijn eigen verbazing en een afstandsschot van Merijn van Groesen belandde net naast.


Wat DFC niet in de eerste helft kon afdwingen, lukte meteen na de rust. Oud-DFC’er Sigmund Sewpersad torpedeerde de doorgebroken Ibo Karasahin in het strafschopgebied, om vervolgens Davut Sahan een uitgelezen mogelijkheid te bieden. De topscorer van het vorige seizoen benutte de elfmetertrap vervolgens feilloos: 0-1.


Nauwelijks drie minuten later was de Dordtse derby definitief beslist nadat middenvelder Merijn van Groesen van ruim twintig meter resoluut uithaalde. Vanaf dat moment was SC Emma een geslagen ploeg en mocht het dankbaar zijn dat DFC de marge nog niet verder opvoerde. (Verslag Peter de Roo)


SC Emma-DFC 0-2 (0-0). 55. Davut Sahan (strafschop) 0-1, 58. Merijn van Groesen 0-2.


Opstelling DFC: Danny Peters; Louisiano Trinidad, Marco van Woerkom, Marcel van Nes, Dennis Raaymakers; Merijn van Groesen (86. Stephan van Beusekom), Maarten Zilverschoon, Marvin Hooplot (79. Lutfallah Kilic), Davut Sahan; Ibo Karasahin, Sadik Karasahin (71. Coskun Altintas).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com