DERBY (2): Broers Ibo en Sadik Karasahin leggen EBOH op de pijnbank

8 november 2008 1535x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DERBY (2): Broers Ibo en Sadik Karasahin leggen EBOH op de pijnbank

DFC legde vandaag in de Dordtse derby EBOH op een ondubbelzinnige wijze op de pijnbank. Na een 1-0 ruststand finishte de wedstrijd op een nauwelijks geflatteerde 6-1. Even zo goed was de uitslag zelfs tot in de dubbele cijfers voor de thuisclub opgelopen.


DFC was heer en meester, en vooral in de tweede helft kreeg EBOH alle hoeken van het veld te zien. Hoofdrollen waren er weggelegd voor de broers Ibo en Sadik Karasahin. Beiden scoorden drie keer en haalden zelfs niet eens het maximale rendement uit de geboden kansen. Anders was derby voor EBOH in een nog groter drama geëindigd.


Nadat Merijn van Groesen en Ibo Karasahin de eerste twee mogelijkheden nog onbenut hadden gelaten, was het in 27ste minuut wel raak. Het was de jeugdige Ibo Karasahin, die goed reageerde op een dieptepass. Alleen voor EBOH-doelman Said Shafa was het vervolgens geen enkel probleem om de 1-0 op het scorebord bij te schrijven.


Vanaf dat moment was er nog enigszins sprake van een wedstrijd, hoewel de gasten nauwelijks gevaar konden uitrichten. En als er iets dreigde, trad doelman Danny Peters op zijn degelijke en vertrouwde wijze op. Vooral in de tweede helft behoedde de doelman tot twee keer toe DFC voor een tegentreffer. De speler van het jaar voorkwam met zijn reddingen daarmee dat EBOH in de wedstrijd kon terugkeren, hoewel de voorsprong al tot een 3-0 voorsprong was opgelopen.


Binnen acht minuten na rust besliste DFC de wedstrijd definitief in het voordeel. Ibo en Sadik Karasahin, de laatste met een prachtige kopbal, maakten van EBOH-doelman Said Shafa een bijzonder treurig figuur. En de gifbeker kon voor de bezoekers nog verder worden leeggedronken. De plaaggeesten Ibo en Sadik Karasahin voerden de marge zelfs nog tot 5-0 op voordat Sietse Schuurman uiteindelijk iets voor EBOH kon terugdoen. Het slotakkoord was vervolgens nog voor Sadik Karasahin, die met de 6-1, de mogelijke titelkandidaat in een nog grotere rouw dompelde. (Verslag Peter de Roo)


DFC-EBOH 6-1 (1-0). 27. Ibo Karasahin 1-0, 48. Ibo Karasahin 2-0, 52. Sadik Karasahin 3-0, 72. Ibo Karasahin 4-0, 85. Sadik Karasahin 5-0, 87. Sietse Schuurman 5-1, 89. Sadik Karsahin 6-1. Scheidsrechter: Rumpht (Zaltbommel). Gele kaarten: Maarten Zilverschoon (DFC), Wessel de Graaf, Johan Gerlach en Akin Sirovica (allen EBOH).


Opstelling DFC: Danny Peters; Mark Jongeneel, Marcel van Nes (86. Stephan van Beusekom), Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers; Robin Ramesar (80. Marlon Kramer), Merijn van Groesen, Louisiano Trinidad, Coskun Altintas (61. Maarten Zilverschoon), Ibo Karasahin, Sadik Karasahin.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com