Bob Janse (88) overleden*Ook trainer geweest bij FC Dordrecht/DFC

6 november 2008 1489x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bob Janse (88) overleden*Ook trainer geweest bij FC Dordrecht/DFC

Vandaag is de bekende voetbaltrainer Bob Janse op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was in het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw enige tijd trainer van FC Dordrecht / DFC.


DFC-archivaris Arie Heystek: ,,In de diverse nieuwsberichten worden veel clubs genoemd waar hij trainer was. Echter FC Dordrecht/DFC wordt min of meer vergeten. Ik was zelf in die tijd zeer betrokken bij het nieuwe FC Dordrecht/DFC in 1972. In dat jaar werd Bob Janse, samen met zijn maat/assistent trainer Gijs Doolaard, aangesteld als trainer. Het elftal was duidelijk – hoewel het FC Dordrecht werd genoemd – een DFC-team met spelers die ook de voorgaande jaren onder o.a. Ludwig Veg hadden gespeeld.


,,Bob Janse kwam van Excelsior en nam gelijk zijn hele entourage van die club mee. Iedereen kent nog de twee broers die voor de overdekte heen en weer holden en in woord en gebaar hun afkeuring of vreugde lieten blijken. Janse was een trainer die heel weinig woorden vuil maakte aan een wedstrijdbespreking. In vijf minuten was hij er uit.


,,Toch werd het seizoen 1972-1973, ondanks alle hoge verwachtingen, een teleurstelling. Er werd weinig gewonnen en heel veel gelijk gespeeld (18x). Bob Janse hield in 1973 de eer aan zichzelf en vertrok reeds enkele wedstrijden voor de afloop van de competitie. Hij werd later opgevolgd door Dordtenaar Hans Alleman.´´


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com