1ste PERIODE (2): Beter DFC moet helaas genoegen nemen met 1-1 gelijkspel

1 november 2008 581x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 1ste PERIODE (2): Beter DFC moet helaas genoegen nemen met 1-1 gelijkspel

Ongewild bezorgde een uitstekend spelend DFC vanmiddag Groot Ammers de periodetitel. Bij de tegenstander van vanmiddag, Peursum, lag de zuurgraad evenwel vele malen hoger. Peursum had vooraf de beste papieren voor de periodetitel maar moest winnen om die te verzilveren.  Op zijn beurt moest DFC zegevieren om in de titelrace te blijven.


Het werd uiteindelijk voor beide ploegen wat men in de loterijwereld een ´niet´ noemt  in een topper waarin DFC zonder meer de betere ploeg was. Het 1-1 gelijkspel maakte zowel voor Peursum als DFC een eind aan de periodetitel-aspiraties.


Voor velen stelde Peursum zwaar teleur. De koploper tot vandaag moest het vooral hebben van opportunistisch spel met de lange bal als voornaamste wapen. Het spel van DFC was veel gesoigneerder. Bovendien was sprake van enorme inzet en hield menigeen de lippen op elkaar bij situaties waar voorheen verbale, ritme verstorende  reacties volgden.


De 0-1 na zo´n twintig minuten was zodoende dik verdiend. Davut Sahan buitte slordig uitverdedigen effectief uit: 0-1. Verhoging van de voorsprong hing in de lucht. Pas in de slotfase wist Peursum wat druk te zetten. Het resulteerde in vier vrije trappen op gevaarlijke afstand waarvan er drie naast, in de muur of in de veilige handen van doelman Danny Peters belandden. De vierde was evenwel raak (1-1).


Na de hervatting bleef DFC de betere ploeg. Achterin werd niets weggegeven. Het viertal Dennis Raaymakers, Marcel van Nes, Marco van Woerkom en Louisiano Trinidad draaide een wereldpartij.  Via de veel doorschuivende laatste man Marcel van Nes zette DFC ook veel druk. Dat leidde tot mogelijkheden voor Louisiano Trinidad en Ibo Karasahin om DFC opnieuw op voorsprong te zetten maar in de afwerking zat het helaas allemaal net niet mee. Ook al niet omdat de scheidsrechter bij acties tegen Maarten Zilverschoon en Ibo Karasahin niet aan een strafschop wilde. Niettemin verdient de ploeg van Laurens Gerlich een dik compliment voor veldspel en inzet.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com