Roodwitte Rariteiten (7): Halloween, pupillen-shirtjes, luchtpolonaise…

27 oktober 2008 2034x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Roodwitte Rariteiten (7): Halloween, pupillen-shirtjes, luchtpolonaise…

De Roodwitte Rariteiten komen deze week uit Barcelona, het domicilio van Don Fredo. In deze moderne tijd van draadloos internet hoefden er geen postduiven aan te pas te komen om vanuit Nederland weer diverse leuke foto´s doorgemaild te krijgen. Bovendien is post per duif in deze tijd van economische malaise behoorlijk riskant. Je weet maar nooit of hongerige Fransen een gratis maaltje uit de lucht schieten…


Hoe dan ook, materiaal voor deze rubriek vloog website-eindredacteur Fred van Dongen weer om de oren. Wat wil je, Halloween leent zich bij uitstek voor bijzondere beelden (Anneke van Es namens de JEC en Ger Hüsen). En verder legden José de Kloe en Hans Jongeneel schitterende taferelen vast bij respectievelijk DFC F4 en DFC A1. Tot slot in deze aflevering een fotografisch voorproefje van Don Fredo voor trainer Laurens Gerlich of beter diens zoon.


Ook bijzondere bijdragen voor deze rubriek? Gewoon even doormailen naar website-eindredacteur Fred van Dongen: fre.do@inter.nl.net


De postduiven kunnen dus helaas voor hongerige Fransen op hok blijven…


*De (foto-)teksten zijn zoals gebruikelijk weer van Don Fredo. Die heeft bij deze nog een vraagje voor archivaris Arie Heystek of een andere ´DFC-kenner´. Samuel Eto´o scoorde hier zaterdagavond tegen Almería de snelste hattrick ooit voor FC Barcelona. Na 23 minuten stond Barca al op 4-0 met drie goals van Eto´o. Het oude Barcelona-record dateerde van 1954 toen ene Tejada in de 28ste minuut van de wedstrijd z´n derde goal maakte tegen Real Sociedad.


Vraag aan Arie c.s.: welke DFC´er heeft de snelste hattrick ooit gemaakt? 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com