Narretrappersbal verhuist*Oude carnavalstijden herleven in gebouw Drechtwerk

2 oktober 2008 681x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Narretrappersbal verhuist*Oude carnavalstijden herleven in gebouw Drechtwerk

Het Narretrappersbal, de traditionele gezamenlijke carnavalsviering van Nar Veure (DFC) en EBOH (De Schenkeltrappers) vindt in het nieuwe carnavalsjaar plaats in het Drechtwerk-gebouw. Daarmee keert het carnaval min of meer terug op z´n beginlocatie. In de oertijd van het Dordtse carnaval was het gebouw van Drechtwerk (toen nog DSW geheten) hét leut-paleis van Dordrecht.


Nar Veure en De Schenkeltrappers geven als reden van de verhuizing op dat Amigo’s, waar de vorige vijf edities van het Narretrappersbal plaatsvonden, bezig is met een verbouwing. ,,Amigo’s kon ons niet garanderen dat een en ander op tijd klaar zou zijn. We moesten dus een andere locatie zoeken voor het traditionele bal dat gehouden wordt op zaterdag 21 februari 2009.´´


In hun zoektocht naar alternatieve locaties namen De Schenkeltrappers en Nar Veure enige tijd terug Rien van Halen van Organisatieburo Rien van Halen in de arm. Na een goed overleg tussen Rien van Halen, de beide carnavalsverenigingen en Drechtwerk is deze week besloten om het Drechtwerk-gebouw te gebruiken.


 ,,Al diverse keren is daar carnaval gevierd. Wij zullen er de oude tijden doen herleven. Het geheel wordt helemaal omgetoverd tot een heus carnavalspaleis. Al met al zijn we bijzonder trots dat we weer een juiste locatie hebben waar het Narretrappersbal op een waardige manier gevierd kan worden. Dus schrijf in uw agenda: 21 februari 2009 Narretrappersbal!´´, aldus de besturen van Nar Veure en De Schenkeltrappers in een gezamenlijk persbericht.


www.narveure.nl


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com