JEUGD (2): Verdiende zege in stadsderby geeft DFC A1 weer wat lucht

11 oktober 2008 1055x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): Verdiende zege in stadsderby geeft DFC A1 weer wat lucht

In de eerste stadsderby van het seizoen behaalde DFC A1 vanmiddag een belangrijke 3-1 zege op Wieldrecht A1 na een 1-0 ruststand.  Beide ploegen vertoefden in het zogeheten rechterrijtje van de rangschikking in de hoofdklasse B en hadden zodoende beide baat bij een overwinning.


Door de verdiende zege heeft DFC A1 weer zicht op een minder stressige positie in de middenmoot. De ploeg van trainer Robert van Heusden had de zaak achterin deze keer van begin af aan goed op rij. Daardoor kon het middenveld ook z´n aanvallende kant tonen. Na 20 minuten leidde dat tot de openingstreffer. DFC´s sterkste speler, Lutfullah Kilic, pikte de bal even buiten de zestien op, kapte vervolgens met een paar fraaie bewegingen de Wieldrecht-defensie aan flarden en rondde beheerst af (1-0).


Wieldrecht reageerde met enkele vinnige tegenstoten maar moest toezien hoe keeper Koen van Torenburg zich opnieuw als sterke sluitpost presenteerde. De betere kansen waren voor rust zelfs voor DFC. Eerst verslikte Musti Aynihan zich in riante positie in de alert reagerende doelman van Wieldrecht en op slag van rust zag Lutfullah Kilic een fraaie vrije trap helaas op de kruising stranden.


Na de hervatting zette DFC voortdurend druk waardoor Wieldrecht amper gevaarlijk kon worden. Het wachten was op DFC´s tweede treffer. Die viel pas halverwege het tweede bedrijf toen Lutfullah met een uitstekende pass Musti  in vrije positie zette. Die deponeerde de bal haarzuiver in de verste hoek (2-0).


Omdat DFC verzuimde de nekslag toe te dienen kon Wieldrecht zeven minuten voor tijd nog op 2-1 komen waarna nog enkele spannende fasen aanbraken voor DFC dat mentaal evenwel keurig op de been bleef. In blessuretijd maakte invaller Askin Ciftci uiteindelijk aan alle onzekerheid een einde door tijdens een scrimmage na een hoekschop koel te blijven en de 3-1 tegen het net te drukken. (Verslag Fred van Dongen)


Opstelling DFC: Koen van Torenburg, Kevin Verstegen (46m Davey Bakker), Jelle Cové, Matthijs Jongeneel, Jonathan Dubbeldam, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar (65m Volkan Mavili), Musti Aynihan (80m Askin Ciftci), Helder Andre Dongo (75m Rick van Hemert), Wilson Andre Dongo (46 m Ahman Dhondai).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com