JEUGD (2): Uitstekend DFC A1 krijgt veel te weinig*Trainer toch tevreden

25 oktober 2008 712x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): Uitstekend DFC A1 krijgt veel te weinig*Trainer toch tevreden

Uitstekend spelen en toch verliezen. De druiven waren vanmiddag zuur voor DFC A1 dat bij hoogvlieger SCO TOFS A1 met 2-1 de vierde nederlaag van het seizoen kreeg te verwerken.


Trainer Robert van Heusden had na afloop ondanks de nederlaag lovende woorden voor zijn mannen.
,,Geen punten maar wel een goed gevoel voor wat dat waard is en vruchten voor de energie van de laatste weken. Ik heb in elk geval veel dingen terug gezien van de trainingen. Alleen maar voldoendes dus vandaag´´.


Gezien de stand en de analyse van de tegenstander had men bij DFC A1 een gevoel dat het heel zwaar zou worden. ,,Maar niets was minder waar, eigenlijk de gehele eerste helft hadden we de controle vooral door goed positiespel en veel scherpte´´, aldus Van Heusden.
DFC startte in 4-3-3 om de lange bal van SCO en de snelle spitsen te kunnen bezweren. De aanpak leverde DFC binnen 10 minuten twee kansen op: een vrije trap op de kruising van Lutfullah Kilic, die niet te houden was door SCO, en een goed gepakt schot door de doelman uit een steekbal.


En zoals het zo vaak gebeurd in zo´n situatie kwam de thuisploeg na 25 minuten op 1-0 uit een vrije trap die doorgekopt werd waarna in buitenspelpositie werd raak geschoten:1-0. Een door het midden gespeelde bal opnieuw op randje buitenspel bracht SCO even later zelfs op 2-0.


Robert van Heusden: ,,Einde verhaal zou je zeggen, maar in de tweede helft een furieus DFC dat eigenlijk alleen nog maar op de andere helft speelde. Door goede duels, positiespel, gedrevenheid en baltempo maakten we eigenlijk volledig de dienst uit.´´ De thuisploeg probeerde alleen nog maar met veel  overtredingen en spelvertraging het heft weer in handen te krijgen, wat echter niet lukte. Dik  verdiend kwam DFC na 25 minuten dan ook op 2-1 door Lutfullah Kilic die van dichtbij inschoot. Daarna diende zich nog een reeks kansen aan met de grootste twee minuten voor tijd. Helaas bleef de verdiende gelijkmaker en daarmee de verrassing uit.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com