DFC WINT IN LEERDAM (3): ´Als we die achterstallige wedstrijden winnen…´

12 oktober 2008 1263x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC WINT IN LEERDAM (3): ´Als we die achterstallige wedstrijden winnen…´

Over de wedstrijd tegen Leerdam Sport ’55 was Laurens Gerlich zaterdagmiddag niet of nauwelijks te spreken. Het resultaat, een 1-2 overwinning voor DFC, vergoedde veel. De aansluiting met de top van de ranglijst in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal kon worden behouden.


“Alleen in de eerste twintig minuten was ik tevreden bij Leerdam,” aldus de trainer van DFC. “Het was niet onmogelijk geweest om dan met 4-2 voor te staan. Maar met de minuut ging het vervolgens slechter. Afspraken werden niet nagekomen. En de spelers gingen tegen elkaar praten en ook met de scheidsrechter. Het heel bekende ritueel kwam weer naar voren. Er was ook geen beleving meer.”


Wat dat betreft was Gerlich teleurgesteld in zijn elftal. “In de beginfase van de wedstrijd had ik de indruk, het was oppakken en er overheen lopen. Het positieve is dat we toch met drie punten naar huis zijn gegaan. Als je tegen zulke tegenstanders toch de overwinning pakt doe je het gewoon goed.”


De trainer van DFC refereerde daarmee aan de lage positie van Leerdam Sport, die weinig inspiratie bij de Dordtenaren opwekte. “Als je dan kijkt naar de doordeweekse oefenwedstrijd tegen RCD, die wij met 6-2 winnen…” Kennelijk was de uitdaging daarbij groter.


Niettemin heeft het jeugdige DFC inmiddels een vaste plaats in het linkerrijtje van de ranglijst bereikt. “En als we dan de achterstallige wedstrijden nog winnen…”, zit er volgens Laurens Gerlich voor het Dordtse rood-en-wit dit seizoen nog meer in.  

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com