DFC WINT IN LEERDAM (2): Moeizame zege biedt weer volop perspectief

11 oktober 2008 619x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC WINT IN LEERDAM (2): Moeizame zege biedt weer volop perspectief

DFC voegde in glasstad Leerdam vanmiddag drie punten aan z´n totaal toe en plaatste zich zo weer in het linkerrijtje. De formatie van trainer Laurens Gerlich kende de mazzel dat Groot Ammers en Arkel hun onderlinge topduel onbeslist eindigden (0-0). Hierdoor heeft DFC, dat twee duels minder in actie kwam dan de eerste drie in het algemeen klassement, nog steeds een riant uitzicht op de bovenste plaatsen.


De 1-2 triomf op Leerdam Sport´55 leverde een dubbel gevoel op. Blijdschap om de volle winst, lichte teleurstelling over het vertoonde spel. De verklaring moet worden gezocht in de strijdwijze van Leerdam Sport, dat zich steeds liet inzakken en slechts sporadisch voor aanvallende avonturen koos.


Niettemin kwam DFC al na een klein kwartier op 0-1. Na een goede aanvalsactie kopte Sadik Karasahin in de rebound binnen. DFC had nog voor rust het duel op slot kunnen gooien maar liet enkele reële kansen liggen.


Na de hervatting kwam Leerdam Sport uit een strafschop terug in de wedstrijd (1-1) waarna de vlam bij DFC naar een laag pitje daalde. De thuisploeg kreeg enkele mogelijkheden maar toonde zich nauwelijks scherp in de afronding. Tien minuten voor tijd werd DFC´s Marco van Woerkom bij een hoekschop binnen de zestien van Leerdam weggetrokken wat een terechte elfmeter opleverde. DFC-doelman Danny Peters, doorgaans koel en trefzeker vanaf de penalty-stip, zag z´n strafschop evenwel gestopt en moest daarna als een haas terug naar zijn eigen goal om verder onheil te voorkomen.


In de slotfase zette DFC nog even stevig aan. De mentale eindsprint werd in de 88ste minuut beloond. Robin Ramesar liep zich uitstekend vrij en knalde vervolgens de aangespeelde bal onhoudbaar in het net: 1-2.


Opstelling DFC: Danny Peters, Mark Jongeneel, Merijn van Groesen, Marco van Woerkom, Marlon Kramer, Coskun Altintas, Davut Sahan, Robin Ramesar, Stefan van Beusekom, Ibo Karasahin, Sadik Karasahin. Wissels: Dennis Raaymakers, Louisiano Trinidad, Marcel van Nes.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com